ABD'den Orta Doğu'ya hava harekatı! 85 İran hedefi vuruldu! Biden'dan ilk açıklama

ABD, Orta Doğu'da öldürülen 3 askerine misilleme olarak Suriye'deki İran Devrim Muhafızlarıyla bağlantılı hedeflere hava saldırısı başlattı. ABD Başkanı Biden, harekatın kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda süreceğini bildirdi.

GİRİŞ 03.02.2024 02:03 GÜNCELLEME 03.02.2024 02:04
Bu Habere 295 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: Ürdün-Suriye sınırındaki Tower 22 isimli ABD üssüne yapılan ölümlü saldırının ardından ABD'den Orta Doğu'yu kana bulayacak saldırıyı resmen başlattı.

ABD'den Orta Doğu'ya hava harekatı! 85 İran hedefi vuruldu! Biden'dan ilk açıklama

ABD İRAN HEDEFLERİNE HAVA SALDIRISI BAŞLATTI

ABD, Suriye'nin Deyrizor bölgesinde Meyadin ilçesi çevresindeki İran destekli silahlı grupları hedef alan hava saldırıları düzenlendi.

CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye ve Irak'ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirildi.

ABD'den Orta Doğu'ya hava harekatı! 85 İran hedefi vuruldu! Biden'dan ilk açıklama

Saldırılarda ABD'den havalanan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı ve 125'ten fazla güdümlü bombanın kullanıldığı belirtilen açıklamada, hedeflenen bölgelerde kumanda ve kontrol merkezlerinin, roket ve füzeler ile insansız hava araçlarının vurulduğu ifade edildi.

BİDEN'DAN HAREKAT AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden, üs saldırısına bugün karşılık vermeye başladıklarını ve bu askeri karşılığın "kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda" süreceğini açıkladı.

Biden, "Bu öğleden sonra benim talimatımla ABD ordusu, Suriye ve Irak'taki DMO ve ona bağlı milis gruplara ait hedefleri vurdu. Saldırıya bugün karşılık vermeye başladık, bu karşılık bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek." ifadelerini kullandı.

ABD'den Orta Doğu'ya hava harekatı! 85 İran hedefi vuruldu! Biden'dan ilk açıklama

ABD: GÜNLER SÜRECEK UZUN BİR HAREKAT

ABD’li yetkililer Orta Doğu'daki hava harekatına ilişkin, "Irak ve Suriye’de İran destekli milislere yönelik günler sürecek uzun bir harekat kapsamında ABD hava saldırıları başladı." açıklamasında bulundu.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI DA SALDIRIYA KATILDI

İsrail savaş uçakları da ABD'nin başlattığı hava harekatına katılarak Suriye'deki İran destekli milislere ait noktaları vurdu.

ABD Irak ve Suriye'de İran'a ait personel ve tesislerde olmak üzere birçok hedefe yönelik saldırı planlarını onaylamıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD'ye ait Kule 22 adlı üsse düzenlenen saldırıda 3 Amerikan askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlenmişti.

Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var! Biden'dan açıklama!Ürdün'de ABD üssüne saldırı: 3 asker öldü, çok sayıda yaralı var! Biden'dan açıklama!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 295
  • Mnur 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye dahil ABD hiç kimsenin dostu değil.Gunu geldiğinde hesabı keser
    Cevapla
  • Artisler 2 ay önce Şikayet Et
    Sevsinler sizin tiyatronuzu.Abd iran hedeflerini asla vurmaz.Suriyede ÖSO,Irakta Türkiyeyle birlikte hareket eden grupları bombaladı . Bu abd-iran düşmanlık oyununu bitirin artık bu numaralar bayatladı,yemezler.
    Cevapla
  • Kurdi 2 ay önce Şikayet Et
    bu katillere karşı birlik olup müdahale edilmedikçe zulümlerini ülke ülke gezdirip dururlar.neye inanırsa inansın bunlara çanak tutan insanlığından utanmalı
    Cevapla
  • Yozgatlı 2 ay önce Şikayet Et
    Ulan iran sen boş beleş bir ülkesin senin demekki silahın yok sen palavracısın
    Cevapla
  • Tepki 2 ay önce Şikayet Et
    Ulan böyle trajikomik..! İran sözde abd askeri üstlerine saldırı yapmış mış burnu kanayan yok,her taraf şimdi bombalanıyor, iki şeytan yine işbirliği içinde neyin çabasında Türkiye'nin olası kara hareketını engellemek, pkk ve deaş'a alan açmak için yeni bir çaba içindeler midir, nedir..?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı