Nijerya'da Kral'ı öldürüp karısını kaçırdılar

Şiddet olaylarının bitmediği Nijerya'da, Kwara Eyaleti'nin hükümdarı Segun Aremu'nun sarayını basan silahlı grup, Kral Aremu'yu öldürüp eşini de kaçırdı.

Nijerya'da Kral'ı öldürüp karısını kaçırdılar
Nijerya'da Kral'ı öldürüp karısını kaçırdılar
GİRİŞ 03.02.2024 10:07 GÜNCELLEME 03.02.2024 10:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Nijerya'da bir grup silahlı saldırgan, Kwara Eyaleti'nin hükümdarı Segun Aremu'nun sarayına baskın düzenledi. Grup, Aremu'yu öldürürken karısını ve beraberinde bir kişiyi daha kaçırdı.

Polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanmasıyla ilgili çalışma başlattı.

Vali AbdulRahman AbdulRazaq, şoke edici bulduğu olayları için, "Failleri yakalayacağız." dedi.

Nijerya, anayasal düzende bir rolleri olmasa da toplum yaşamında saygı duyulan şahıslar olması nedeniyle, Aremu gibi yerel hükümdara büyük saygı gösteriyor. Bu hükümdarlar, çoğu zaman hükümetle yerel halk arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde önemli rol oynuyor.

NİJERYA'DA İNSAN KAÇIRMA OLAYLARI SIKLIKLA YAŞANIYOR

Nijerya'da insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor.

Silahlı kişiler, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.

Ülkede geçen yılın mayıs ayından beri 4 bin kişinin kaçırıldığını belirtiliyor.

Nijerya, ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Deniz Sümbül 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın en kaliteli petrolünün olduğu ülke yeraltı yer üstü zenginliğe sahip ama kaynaklarının %98 sömürgeci batı tarafından çalınıyor.Kalan %2 'de çıkan kaynakları sömürgeciler adına koruması karşılığı yerel yönetime rüşvet olarak dağıtılıyor.Halkı ülkenin zenginliğinden sadece bolca hava alıyor.
    Cevapla
  • Sedat Antalya 2 ay önce Şikayet Et
    Batıya karşı gelmiştir, fişini çektiler, böylelikle diğerlerine de gözdağı vermiş oldular, nasıl ki Saddam'ı bayram günü sabah ezanında astılar, bütün Arap lideri dilini yuttu, çıt yok, emredersiniz efendim,
    Cevapla
  • Kurdi 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa,sömürgelerinin terörden kaostan başını kaldırmasına insan gibi yaşamasına daima müdahale eder.o rezil ve kanlı zenginliklerini sürdürmelerinin yolu bu
    Cevapla
  • Erpınar 2 ay önce Şikayet Et
    Nijer'deki emperyalist fransa'ya karşı başarılı devrimi engellemeye ve Nijer'e müdahaleye kalkışıyordu Nijerya! Emperyalist uşakları daha krallarını koruyamamışlar!
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    Nijerya yanlış yapıyor. Hâlâ Fransa'nın kolonisi ve Nijer başkaldırdı diye Nijer e düşman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!