Irak'tan son dakika ABD adımı! Resmen nota verildi

Irak, ABD’nin düzenlediği son saldırıdan dolayı ABD Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırarak, protesto notası verdi.

Irak'tan son dakika ABD adımı! Resmen nota verildi
Irak'tan son dakika ABD adımı! Resmen nota verildi
GİRİŞ 03.02.2024 20:28 GÜNCELLEME 04.02.2024 04:28
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika Irak haberleri: Irak, ABD’nin düzenlediği son saldırılar nedeniyle ABD Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

IRAK, ABD'YE NOTA VERDİ

Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin ülkenin batısında gerçekleştirdiği ve siviller ile güvenlik güçlerini hedef alan hava saldırılarını protesto etmek amacıyla ABD Bağdat Büyükelçiliği Maslahatgüzarı David Berker’in bakanlığa çağırılarak, protesto notası verildiği aktarıldı.

'ÜLKEMİZ GÜÇ GÖSTERMEK İÇİN UYGUN BİR YER DEĞİLDİR'

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski’nin ülkede olmaması nedeniyle Berker’in bakanlığa çağırıldığı vurgulanan açıklamada, Irak topraklarının savaşan ülkeler arasında hesaplaşma alanı olmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Açıklamada, “Ülkemiz husumetler arasında güç göstermek için uygun bir yer değildir. Hükümet topraklarımız ve şehirlerimiz ile sivillerimizin ve güvenlik güçlerimizin hayatlarını korumak için ahlaki, ulusal ve anayasal sorumluluğun gerektirdiği her türlü çabayı gösterecektir” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Irak hükümeti Sözcüsü Basim el-Avvadi ülkenin batısındaki Anbar kentindeki güvenlik güçlerini hedef alan ABD hava saldırısında 16 kişinin öldüğünü ve 25 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Irak hükümeti, ABD’nin düzenlediği hava saldırılarında hayatlarını kaybedenler için ülke genelinde 3 günlük yas ilan ettiği açıklamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Öktem 2 ay önce Şikayet Et
    Amerikan askerlerini bağdata girerken alkışlarla karşıladınız ne oldu öküz öldü ortaklık bozuldumu
    Cevapla
  • Mansur arı van 2 ay önce Şikayet Et
    Allah İsrail ve yandaşları ona destek verenler elbette her iki dünyada rezil etsin
    Cevapla
  • Mehmet mansur arı 2 ay önce Şikayet Et
    Allah İsrail şeytanı netenyahu deccali askerlerini acilen helak etsin Amerika Birleşik Devletleri yenilgiye uğratsin İslam alemini birlik beraberlik versin kâfire zalimleri helak etsin
    Cevapla
  • harun fettah 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar saddami sattılar şimdi oturup ağlasınlar hepsi amerikanın kölesi oldular boş laflara artık karnımız tok dur Amerikalıların askerleri sevinç göz yaşları ile karşılayanlar dır bunlar iyi oluyor bu ırak halkına canlı bomba olsunlar da görelim ırak halkini 1.5 milyon ırak halkini öldüren amerikaya sesleri çıkmadı şimdi anlamasınlar kessinler petrolü de görelim ırak devletini ve millet
    Cevapla
  • Mert 2 ay önce Şikayet Et
    Haşti şabi teröristleri vurması iyi oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti