İran'dan son dakika askeri adım! Devrim Muhafızları Ordusu Irak sınırına yığıldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ülkenin kuzeybatısında yer alan Irak sınırında geniş çaplı askeri tatbikat düzenlediğini bildirdi.

GİRİŞ 04.02.2024 00:02 GÜNCELLEME 04.02.2024 03:14
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

Son dakika İran haberleri: ABD'nin, Ürdün'de öldürülen 3 askerine misilleme olarak Suriye ve Irak'taki İran destekli milislere düzenlediği hava saldırısının ardından İran'dan çarpıcı bir hamle geldi.

İran'dan son dakika askeri adım! Devrim Muhafızları Ordusu Irak sınırına yığıldı

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARINDAN GENİŞ ÇAPLI ASKERİ TATBİKAT

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri tarafından ülkenin kuzeybatısındaki (Suriye-Irak sınırı) Rezevi Horasan eyaleti sınırları içinde topçu, zırhlı ve özel kuvvetlerden oluşan birimlerle askeri tatbikat yaptı.

"Recebiyun Savunma ve Güvenlik Tatbikatı"nın, 400 kilometrelik bir alanda 4 gün boyunca devam ettiği aktarıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 267
  • halıl 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların hepsı Amerıkan yanlısı..Irak musluman illa onlara saldıracaklar..Israıle saldırdığını gören duyan varmı..Yemene saldırılar çunku muslumanlar..
    Cevapla
  • orh38 2 ay önce Şikayet Et
    Yanlisin var.Bilgi eksikligin çok.Yemen şii oldugu icin İran yanlisidir.Ve zaten bu yuzden abd yemeni vuruyor.Husiler şiidir.İran husilere yardim ediyor.Irani hep sucluyoruz ama biz turkiye olarak filistin icin ne yaptik.Hic bir sey.30 bin insan ölmüs 70 bin yarali binlerce kayip var.Biz daha uyuyoruz.
    Cevapla
  • Beyaz 2 ay önce Şikayet Et
    Burda irani öven ne kadar kisi varmis, biraz arastirin bak o övdügünüz iran neymis.
    Cevapla
  • Muhammet 2 ay önce Şikayet Et
    amerikaya bir tek kafa turan iran ve ona bağlı örgütlerdir şia mia adını ne koyarsanız koyun erkek gibi emperyalistlere kafa tutuyorlar sünni ülkeleri ise israile hizmet için saf tutmuş ne yazık ki
    Cevapla
  • Hahaha 2 ay önce Şikayet Et
    Sen hayal görmeye devam et
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Güçlü İran güçlü Türkiye, 15 temmuzda yanımızda olan tek Müslüman ülke.
    Cevapla
  • Faruk T. 2 ay önce Şikayet Et
    İranlı yöneticiler müslüman değil, iranlı olmayan ulusların insanlarını "müslümanlığın özünün( sözde!) temsilcileri yalnız bizleriz!" deyip mezhepçilikle beyin yıkayan ve İran çıkarları için kullanan ve dini kullanarak iktidara gelmiş sahtekarlardır! Bu durum müslüman olduğunu zanneden çiğu çağdışı, geleceğe sorumsuz ve bu nedenle kadın, erkek demeden çalışmayanlarda hep aynıdır!
    Cevapla
  • İRAN 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas sunni en buyuk destekcisi iran
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 ay önce Şikayet Et
    Hamasın destekcisi olsa laf uretmez mossad ,cia ajanı sekuler beşerin saltanatına olduğu kadar filistinli mücahitlere destek olur.ama beşer kendi cemaatinden şia aliye,hüseyine ettiği ihanetin aynısını yapıp 2.bir kerbela yaşanıp çocuk bebek demeden masum insanlar aç susuz bırakılıp katledilirken lübnan ve suriye üzerinden israile saldırır.ama yapamaz aynı hamurdanlar çünkü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar