Genç kadınların kabusu oldular: Soruşturma açıldı

Sosyal medya platformu X'te, İngiliz genç kadınların gece eğlencesinden alkollü vaziyette ayrıldığı görüntüler son dönemde hızla yayılmıştı. Bu görüntülerden sonra yetkililer harekete geçti.

Genç kadınların kabusu oldular: Soruşturma açıldı
Genç kadınların kabusu oldular: Soruşturma açıldı
GİRİŞ 04.02.2024 10:50 GÜNCELLEME 04.02.2024 10:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiliz polisi, sosyal medyada yayınlanan ve kadınların gece dışarıda sarhoşken rızaları olmadan filme alındığı paylaşım rekoru kıran videoları incelemeye aldı.

Sarhoş kadınların kasıtlı ve izinsiz şekilde kayda alındığı görülürken, sosyal medyada "Manchester Sokaklarında Dolaşan Güzel Sarhoş Kız", "26 Ocak 2024'te Manchester'da Bir Gece Kontrolünü Kaybeden Güzel Bekar Bayanlar" gibi başlıklar açılıyor.

Bu videoların bazılarında gece dışarıda arkadaşlarıyla sokakta yürüyen ve sarhoş olmayan kadınların da kayda alınarak servis edildiği görülüyor.

Sosyal medya platformlarında kadınları teşhir eden bu görüntülerin yayınlanması sonrası soruşturma başlatıldı.

Manchester polisi, şehir merkezindeki gece görev alan tüm memurların her vardiyadan önce bu konuda bilgilendirildiğini açıkladı.

Yetkililer, "Polis memurlarının hepsi bunun çok farkında ve aktif olarak çekim yapanları yakalıyor." dedi.

Yetkililer ayrıca, insanların rızaları olmadan toplum içinde filme alınmasının yasadışı olmamasına rağmen, "kadınların ve kızların gece dışarı çıkarken kendilerini güvende hissetmeleri gerektiğini" yineleyerek, "kendilerini endişelendirecek ya da sıkıntıya sokacak şekilde" filme alınan kadınları derhal polise başvurmaya çağırdı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Sade Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Eee ne yapmalı yani
    Cevapla
  • KURTULUS 2 ay önce Şikayet Et
    bizde olsa severler bu kızlari
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede