ABD'nin Suriye'deki üssüne İHA saldırısı!

Suriye'de Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli gruplar, Deyrizor ilinde ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası Üssü'ne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi.

GİRİŞ 05.02.2024 06:41 GÜNCELLEME 05.02.2024 09:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ortadoğu'daki üslerine İran destekli milislerin düzenlediği saldırılar devam ediyor. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fırat Nehri'n batı yakasında konuşlanan İran destekli terörist gruplar, ABD güçlerinin konuşlu olduğu Ömer Petrol Sahası Üssü'ne birden fazla kamikaze İHA ile saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda can kaybına ilişkin bilgi bulunmuyor, ABD tarafından henüz saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

ABD, 28 Ocak'ta Suriye-Ürdün sınırındaki Amerikan üssüne yönelik saldırıya karşılık olarak 3 Şubat 2024 tarihinde Suriye ve Irak'ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu duyurmuştu.

DEYRİZOR ÇEVRESİNDEKİ GERİLİM

Suriye'de ABD güçlerinin konuşlandığı üslere yılbaşından bu yana roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze insansız hava araçları (İHA) ile çok sayıda saldırı gerçekleştirilmişti.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • O s m a n K A Y A 2 ay önce Şikayet Et
    Bakıyorum yine , abd 'nin İslam coğrafyasını işgal ve talanına karşı çıkan İran'a olan sevginizi izhar ediyorsunuz. Allah müminlerin kardeş olduğunu, bir millet olduklarını; kafirlerin de bir başka millet olduğunu söylemekte
    Cevapla
  • dai 2 ay önce Şikayet Et
    Vur İran vur işbirlikçisi PYD yide vur
    Cevapla
  • İsmet Çetin 2 ay önce Şikayet Et
    İran yönetimi Siyonist Katliamcı İsrail ve Amerika ile birlikte hareket ediyor, İran halkını uyandırmak şart. ABD gelip İran'ın çöplüğünde ötüyor ve İran seyrediyor yok böyle bir dünya, İran bu kadar aciz bir ülke olamaz. İran yönetimi de Zelensky nin yaptığı gibi İran halkını yok edecek bu gidişte.
    Cevapla
  • enver 2 ay önce Şikayet Et
    başka yerde konuşlanması mümkün mü? nerde petrol sahası var şeytan orda.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin kaçıp gitmesine az kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…