Hamas: İsrail ateşkes maddelerini ısrarla reddediyor

​​​​​​​Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Gazze Şeridi'nde olası ateşkes ve esir takası anlaşması için sundukları maddelere İsrail'in ısrarla karşı çıktığını söyledi.

GİRİŞ 05.02.2024 12:51 GÜNCELLEME 05.02.2024 12:58
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

​​​​​​​Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Gazze Şeridi'nde olası ateşkes ve esir takası anlaşması için sundukları maddelere İsrail'in ısrarla karşı çıktığını söyledi.

Hamdan, AA muhabirine Gazze Şeridi'nde muhtemel ateşkes anlaşması hakkında Hamas'ın Beyrut ofisinde açıklamada bulundu.

Hamdan, Hamas ile İsrail'in ateşkes taslağında yaşadığı anlaşmazlıklar hakkında şöyle konuştu:

"Her şeyden önce bizim için çok önemli bir mesele olan tam bir ateşkes üzerinde ısrar ediyoruz. Yani (İsrail askerlerinin) Gazze'den tamamen çekilmesi ve Gazze'deki ablukanın kaldırılması. İsrail ise bu maddelere ısrarla karşı çıkıyor."

İSRAİL SALDIRILARI SONLANDIRMAYI REDDEDİYOR

İsrail'in üzerinde ısrar ettiği konulara değinen Hamdan, "İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam etmek istiyor. Ateşkes istemedikleri gibi ablukayı kaldırmaya da yanaşmıyorlar. En büyük anlaşmazlık bu." diye konuştu.

Arabulucuların anlaşma taslağı üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarına işaret eden Hamdan, Hamas'ın tüm şartlarının yerine getirileceğinin garantisinin verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HAMAS HAPİSTEKİ TÜM FİLİSTİNLİLERİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYOR

Hamdan, esir takası için İsrail'e üst düzey bir isim iletip iletmedikleri hakkında, "İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu da en sonunda gerçekleşecektir." şeklinde konuştu.

Hamaslı yetkili, ateşkesin sağlanamaması halinde en kötü senaryonun ne olabileceği sorusunu, "Sahadaki gerçekler dışında herhangi bir senaryo hakkında konuşmak istemiyorum. Bizler tam kapsamlı bir ateşkes üzerinde çalışıyoruz ve sonunda bu da gerçekleştireceğiz." şeklinde cevapladı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Anti semitist 3 ay önce Şikayet Et
    Birgün,çok yakında birgün eden bulacak İnşaallah
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ey yüce Rabbim zalimleri Kahar ismiyle kahrı perişan et köklerini kurut tuzaklarını başlarına geçir tarumar et zelil mağlup eyle masum Filistin Gazze li kardeşlerimize yardım et onları koru muzaffer eyle amin
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
  • Radim 3 ay önce Şikayet Et
    Amin isallah
    Cevapla
  • Eyman 3 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbim! Ya Kahhar, Ya Celal! İsrail ve Amerika'yı Kahruperişan et. Avrupa, Rusya, Hindistan, Çin ve tüm zalimleri birbirleriyle yok et Allahım. Ya Rabbim! İslam adaletinin yeryüzüne hakim olduğu günleri görmemi bana nasip et. Amin.
    Cevapla
  • Sefer 3 ay önce Şikayet Et
    MİT her türlü desteği vermeli. Akıl silah para yiyecek vs vs. Ziyonist baska dilden anlamaz
    Cevapla
  • Fffffgg 3 ay önce Şikayet Et
    Hamas esirleri teslim etmesin Görüşmelere devam Savas 2 ay daha rahat sürer .Hemen bitecekmiş izlenimine kapilmayın .Netenyahu Filistinlileri öldürmeyi kafasına koymuş .Biraz geri çekilecek .Üzerindeki baskıyı hafifletip tekrar saldıracak. Abd Ortadoğudan giderse yalnız kalacak .Abd nin Ortadogudan gitmesi gerek .
    Cevapla
  • Mmg 3 ay önce Şikayet Et
    ABD Ortadoğuyu kendi girip yönetemez. Irak örneği gibi olur sonu. Bu nedenle kuklalarıni kullanıp yönetmeye çalışıyor. Ayrıca ABD'yi siyonist Yahudiler kontrol ve kumanda ediyor. ABD her yerden çekilir ama Ortadoğu'dan çekilemez. Siyonistler buna izin vermez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Selçuk Bayraktar paylaştı... 'Akıncı'nın sırrı' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında
Tüm dünya gözünü kırpmadan saniye saniye AKINCI'yı izledi! İşte AKINCI'nın özellikleri