Şili'deki faciada acı bilanço! Ölü sayısı 112'ye yükseldi! Türkiye'den taziye mesajı

Güney Amerika ülkesi Şili'de yetkililer, ülkenin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısının 112'ye çıktığını bildirdi. Türkiye, Şili'de hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

GİRİŞ 05.02.2024 18:42 GÜNCELLEME 05.02.2024 20:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, Şilili yetkililer, Valparaiso kentinde süren yangınlar da hayatını kaybedenlere ilişkin açıklamada bulundu.

ŞİLİ'DE ACI BİLANÇO: ÖLÜ SAYISI 112 OLDU

Yetkililer, yangınlarda en az 112 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 bin ila 6 bin evin hasar gördüğünü kaydetti.

Sağlık Bakanlığı da alarm durumuna geçtiklerini belirterek, hastanelere acil olmayan ameliyatların ertelenmesi çağrısında bulunarak, sahra hastanelerinin kurulması yetkisi verdi.

ŞİLİ HÜKÜMETİNDEN UYARI

İçişleri Bakanı Carolina Toha, ulusa seslenişi sırasında, ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Toha, 1400 itfaiyecinin yanı sıra acil durum hizmetleri ile askeri personelin de görevlendirildiğini ve yangının sebebinin araştırıldığını ifade etti.

Hükümet, yangından etkilenen bölgelere seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

'DOST ŞİLİ HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLYORUZ'

Dışişleri Bakanlığı, Şili'nin Valparaiso bölgesinde çıkan orman yangınlarındaki can kayıpları ve yaralanmalar nedeniyle Şili halkına ve hükümetine taziyede bulundu. Bakanlık, Şili'de çıkan orman yangınları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Şili'nin Valparaiso bölgesinde son birkaç gündür yaşanmakta olan orman yangınları sonucunda meydana gelen can kayıpları, yaralanmalar ve yıkımdan üzüntü duyuyoruz. Dost Şili halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 

ŞİLİ'DE ORMAN YANGINI FELAKETİ

Yerel basında çıkan haberde, Valparaiso'ya yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda yangın çıktığı belirtilmişti.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisinden yapılan açıklamada, yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığı duyurulmuştu.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, olağanüstü hal (OHAL) ilan ederek, "ihtiyaç olan tüm kaynakların" hazır bulundurulacağını ifade etmişti.

Yetkililer, yangınlarda en az 112 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 bin ila 6 bin evin hasar gördüğünü kaydetmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ömer 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi parmağını vardir bu yangın da..
    Cevapla
  • Alp_er 2 ay önce Şikayet Et
    Dün karnaval vardı orada. Eğlenirken yaktılar sanırım
    Cevapla
  • Samet 2 ay önce Şikayet Et
    Yanğın söndürme uçağı yokmu? gönderelim
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Güçlü Türkiye hızla süratle yangın ve sağlık için ciddi sayıda ekip göndermeli uçakla
    Cevapla
  • Barbar 2 ay önce Şikayet Et
    Şili, bazı Latin Amerika devletleri gibi Gazze konusunda çok insani bir duruş sergiledi, mümkün mertebe yardım edilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı