ABD’nin California eyaletini şiddetli fırtına vurdu

ABD’nin California eyaletini şiddetli fırtına vurdu. Üç kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 06.02.2024 12:52 GÜNCELLEME 06.02.2024 12:52

 ABD’nin California eyaletinde etkili olan atmosferik nehir fırtınası sonucu 3 kişi ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

ABD’nin batısında yer alan California eyaletinde “atmosferik nehir” adı verilen hava dalgası, şiddetli fırtına ve yağışa yol açtı. Eyaletin farklı noktalarında sel ve toprak kaymaları meydana geldi.

Yetkililer, ağaç devrilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı:

  1. Sacramento bölge sözcüsü Carmichael'de bir adamın üzerine ağaç düşmesi sonucu öldüğünü belirtti.
     
  2. Santa Cruz Şerif Ofisi ise Boulder Creek'teki bir evin üzerine ağaç düşmesi sonucu içerideki 1 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.
     
  3. Üçüncü ölüm ise Yuba şehrinde kaydedildi. Yuba polisi, 82 yaşındaki bir adamın evinin arka bahçesindeki bir ağacın düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Los Angeles'ın lüks Bel Air ve Beverly Hills semtlerinde sokaklar çamurla kaplandı, mahsur kalan sürücülerin yardımına ekipler koştu. Los Angeles İtfaiyesi, nehirde köpeğiyle birlikte mahsur kalan bir adamı kurtarırken, o anlar amatör kameraya yansıdı.

California Valisi Gavin Newsom beklenen fırtına nedeniyle dün Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbara ve Ventura için olağanüstü hal ilan etmişti.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü