6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına Vatikan Bahçeleri'ne ağaç dikildi

Türkiye'de geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına, Vatikan Bahçeleri'ne bir zeytin ağacı dikildi.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına Vatikan Bahçeleri'ne ağaç dikildi
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına Vatikan Bahçeleri'ne ağaç dikildi
GİRİŞ 06.02.2024 19:04 GÜNCELLEME 06.02.2024 19:16

"Asrın felaketi"nde yaşamını yitirenler, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş'ın girişimiyle Vatikan'da da anıldı.

Ulutaş ve büyükelçilik yetkilileri, hayatını kaybedenler ve Vatikan'a depremin ardından gösterdiği dayanışması için bir zeytin ağacını Vatikan Bahçeleri'ne dikti.

Büyükelçi Ulutaş, ağaç dikim töreni sonrasında AA muhabirine, "6 Şubat depremlerinin acısı devam ediyor. Çok sayıda can yitirdik maalesef. Yeniden yapılanma süreçleri devam ediyor." dedi.

Ulutaş, bugün Vatikan Bahçeleri’ne diktikleri ağacın önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz bugün burada, Vatikan Bahçeleri’nde bir zeytin ağacıyla yitirdiğimiz canları anmak istedik. Ayrıca bu süreçte uluslararası dayanışmanın birçok farklı örneğini gördük. Vatikan Şehir Devleti de bunun bir örneğiydi. Bir teşekkür mahiyetinde de Vatikan Bahçeleri'ne bir zeytin ağacı dikmek istedik. Acımızın hafifletilmesi mümkün değil."

6 Şubat 2023'te toplam 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonucunda 50 bini aşkın vatandaş yaşamını yitirmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu