Azerbaycan cumhurbaşkanını seçiyor! Aliyev oyunu kullandı

Azerbaycan'da erken cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı. Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde de sandıklar kuruldu. Böylece 30 yıl aradan sonra ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçim yapılıyor.

GİRİŞ 07.02.2024 10:47 GÜNCELLEME 07.02.2024 12:38
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Azerbaycanlılar, yeniden aday olan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de dahil toplam 7 aday arasından, 7 yıl Azerbaycan'ı yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanıyor.

Oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladı. Cumhurbaşkanı seçimi için yurt içi ve yurt dışında 6 bin 500 sandık kuruldu. Son verilere göre ülkede 6,5 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları, oylarını yaşadıkları ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde kurulan sandıklarda kullanabilecek.

Seçimi farklı uluslararası örgüt ve ülkelerden yaklaşık 800 yabancı, 90 bin yerli gözlemci izliyor. Yerli basının yanı sıra yaklaşık 200 yabancı gazeteci de seçimi takip ediyor.

Azerbaycan'da, işgalden kurtarılan Fuzuli'de halk, cumhurbaşkanı seçimine ilgi gösteriyor.

OY VERME İŞLEMİ YEREL SAAT İLE 19.00'DA SONA ERECEK 

Seçimde Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ile bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuat Aliyev yarışıyor.

ALİYEV OYUNU KULLANDI

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mehriban Aliyeva ve aile üyeleri Hankendi'nin 122 numaralı seçim bölgesinin 14 numaralı sandıkta oy kullandı.

KARABAĞ'DA İLK SEÇİM!

Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde de sandıklar kuruldu. Böylece 30 yıl aradan sonra ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçim yapılıyor.

Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin "başkent" olarak kullandığı Hankendi'de, Hocalı'da, Hocavend'de, Ağdere'de, Ağdam'da, Cebrayıl'da, Fuzuli'de, Zengilan'da, Gubadlı'da, Laçın'da ve Kelbecer'de 22 binden fazla seçmen Azerbaycan Cumhurbaşkanını seçebilmek için oy kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan'da son seçim, 11 Nisan 2018'de yapılmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, erken cumhurbaşkanı seçiminin 7 Şubat'ta yapılmasına ilişkin karar almıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • Muhsin 2 ay önce Şikayet Et
    Namaz kılıyor mu, bu adam.???
    Cevapla
  • YUSUF.IR 2 ay önce Şikayet Et
    Hankendi oy kullanmak çok güzel olmuş eline sağlık yaşasın büyük Azerbaycan.
    Cevapla
  • Halil 2 ay önce Şikayet Et
    Gardaşlar Hamas'a karşı ve İsrail'in yanındalar
    Cevapla
  • Merdan Aydın 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas kimin yanında idi,,İsrail kimin yaninda idi
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    İsimlerdeki ev veya ov gibi şu sovyet mirası rus eklerini tütkçe anlamlarıyla bi değiştirin artık. Alitev isminin yerine Alioğlu veya Alizade olması çok mu zor
    Cevapla
  • YUSUF.IR 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın vatandaş iyi ki varsın.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Can gardaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu