Türkiye düşmanı Wilders hükümet kuramıyor

Hollanda'da geçen yıl yapılan genel seçimde sürpriz bir zafer elde eden Türkiye karşıtı Geert Wilders, aradan aylar geçmesine rağmen hala koalisyon hükümetini kuramadı.

Türkiye düşmanı Wilders hükümet kuramıyor
Türkiye düşmanı Wilders hükümet kuramıyor
GİRİŞ 07.02.2024 13:09 GÜNCELLEME 07.02.2024 13:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kasım ayında yapılan seçimlerde sürpriz yaparak oy oranını çok ciddi bir şekilde artıran ve başbakan olmaya bir adım daha yaklaşan aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders istediğini elde edemedi.

SON GÖRÜŞMEDEN DE SONUÇ ALAMADI

Partisi PVV ile hükümet görüşmeleri ni sürdüren Wilders, dün gece merkez sağda konumlanan Yeni Sosyal Sözleşme Partisi lideri Pieter Omtzigt ile görüştü. Fakat Wilders görüşmeden eli boş ayrıldı. Omtzigt, koalisyon hükümetine katılmayacaklarını fakat dışarıdan destek verebileceğini söyledi. Parti yetkilileri Wilders'in bütçe programını da mercek altına alırken, tutulamayacak sözler verildiğini ve buna dahil olmayacaklarını söyledi.

Wilders ise, görüşmeden sonuç çıkmamasından sonra sosyal medya hesabından verdi veriştirdi. Wilders, "İnanılmayacak kadar çok hayalkırıklığına uğradım. Hollanda bu kabineyi istiyor ve Pieter Omtzigt görüşmemize rağmen havlu atıyor. Bunu hiç anlayamıyorum." dedi.

KOALİSYON SEÇENEKLERİ

Kasım ayında yapılan seçimlerde oyların yüzde 26'sını alan Wilders ve partisi PVV'nin hükümet kurmak için önceliği bulunurken görüşmelerin tıkanmış olması ise süreci uzatıyor. Kıdemli bir parti yetkilisi, "Üç olasılık var: Wilders liderliğinde sağcı bir hükümet; İşçi Partisi-Yeşiller ittifakıyla kurulacak bir hükümet ya da yeni bir seçim. Bunlardan herhangi birinin nasıl gerçekleşebileceğini göremiyorum." dedi.

Wilders'in İslam ve göçmen karşıtı açıklamaları Hollanda siyasetinde büyük tepki çekmişti ve birçok parti Wilders'in bu yaklaşımının tehlikelerine parmak basmıştı. Omtzigt daha önce Wilders'in Kur-an'ın yasaklanması ve camilerin kapatılmasının anayasaya aykırı olduğunu söylemişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    mazluma düşman olan hiç abad olurmu sanırsın, tipi bozuk...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    başta bu karaktersiz oy veren müslümanları anlamakta zorlanıyorum çünki adam açıkça söylüyor ben yahudiyim islam düşmanıyım diye bence milletin aklında zoru var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş
Taksim'de gösteri olmayacak! İşte 1 Mayıs'ta kapanan yol ve güzergahlar...