İran'dan Çağlayan açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak Türkiye'ye dayanışma mesajı gönderdi.

GİRİŞ 07.02.2024 15:22 GÜNCELLEME 07.02.2024 15:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran'dan, dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin kınama geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yayımladığı kınama mesajında, "Dost ve kardeş Türkiye ile terör ile mücadele konusunda danışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum. Gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın C kapısındaki polis noktasına dün 11.35 sıralarında silahlı terör saldırısı düzenlenmiş, çıkan çatışmada terör örgütü DHKP-C üyesi saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç öldürülerek etkisiz hale getirilmişti. Olayda Dilfıraz Karataş isimli bir vatandaş hayatını kaybederken, 3'ü polis memuru 6 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    aaa çok sasirdik mi ? yoksa cellat cenazeye mi katilidi ?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Çok yerinde tespit
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İran'dan dost olmaz sözü yanlış bir söz. Kasri şirin anlaşmasından bu yana İran ile bir sorunumuz olmamış. Yaklaşık 400 yıldır. Üstelik Müslüman bir ülke. Aramıza nifak sokmaya çalışan ABD, İTRAİL ve AB üyesi ülkeler ve içimizdeki uzantıları var. Zaten bir biz Türkiye bir de İran kaldı. Eğer bizim aramızı bozarlarsa Türkiye de İran da yıkılır. Bu İranı suçlamalar kasıtlı yapılıyor.
    Cevapla
  • Alperen 2 ay önce Şikayet Et
    Evet İran hakkında bence net bir bilgiye sahip değilsin. İran Müslüman değildir. Müslümanların ve Müslüman Türk milletinin en büyük düşmanıdır. Abd ve Avrupa devletleri bile bizlerden İran kadar nefret etmez. İran hakkında daha fazla bilgi edin bence.
    Cevapla
  • Vatandaş88 2 ay önce Şikayet Et
    İran hakkında hiçbir şey bilmiyorsun
    Cevapla
  • Vatandaş88 2 ay önce Şikayet Et
    iranın işi gücü takiyyedir. Bizim düşmanımızdır. Yavuz boşuna kesmedi onları.
    Cevapla
  • Yaren 2 ay önce Şikayet Et
    ABD lafı ile terörist leri yetiştir sal Türkiye ye sonra da baş sağlığı ha yemezler Suriye ırak İran terör yuvasıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi