Savcıya kızıp "hafızam iyi" diyen Biden'dan Sisi gafı

ABD Başkanı Biden, evinden çıkan gizli belgelerle ilgili raporunu açıklayan Savcı Hur'a, "hafızası ve yaşlılığıyla" ilgili ithamda bulunduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Aynı toplantıda Sisi için "Meksika Devlet Başkanı" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 09.02.2024 08:54 GÜNCELLEME 09.02.2024 09:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, Özel Yetkili Savcı Robert Hur'un kamuoyuna yeni açıkladığı raporu değerlendirdi.

Evinden çıkan gizli belgelerle ilgili en başından itibaren savcılıkla işbirliği yaptığını, ilgili dosyaların çoğunu kendisinin değil görevlilerin taşıdığını ve gizli dosyaları kasıtlı olarak elinde tutmadığını savunan Biden, "Raporda bana yönelik hiçbir suçlama yapılmadı, doğrusu da buydu." dedi.

Öte yandan aynı raporda kendi hafızasına ve yaşına ilişkin metne işlenen bazı ifadelerden rahatsız olduğunu vurgulayan Biden, kendisinin akıl sağlığının ve hafızasının gayet iyi durumda olduğunu savundu.

"Bana hafızası iyi değil demiş, hafızam iyi durumda. Oğlumun ölüm yılını hatırlamadığım belirtilmiş, buna nasıl cüret ederler, kim bunu unutabilir." şeklinde konuşan Biden, savcı Hur'un raporundaki bu tür ifadelerin doğru olmadığını belirtti.

Biden, 1996'da ölen isimle görüştüğünü söylediBiden, 1996'da ölen Fransız liderle görüştüğünü söyledi

Biden'dan yeni gaf: Bu kez de Alman liderleri karıştırdıBiden'dan yeni gaf: Bu kez de Alman liderleri karıştırdı

"MEKSİKA DEVLET BAŞKANI SİSİ"

Hafızasının iyi durumda olduğunu birkaç kez ifade eden Biden'ın, bu cümlelerinden birkaç dakika sonra Gazze ile ilgili bir soruya yanıt verirken, "Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm" demesi Amerikan kamuoyunda ve medyasında gündem oldu.

Özellikle Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, Biden'ın bu cümlesinin yer aldığı video kesitini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Biden başkanlığa uygun değil" yorumlarını yaptı.

Amerikan medyasında da hafızasının iyi durumda olduğunu söylemesinden hemen sonra Biden'ın Sisi'yi "Meksika Devlet Başkanı" şeklinde nitelemesinin ciddi soru işaretlerine yol açtığı yorumları öne çıktı.

ÖZEL YETKİLİ SAVCI HUR'UN BİDEN RAPORU

ABD'de Özel Yetkili Savcı Robert Hur, Başkan Joe Biden'ın evinden çıkan gizli belgeleri "bilerek" elinde tuttuğunu, ancak hem soruşturmadaki işbirliği hem de belgelerle ilgili detayları hatırlayamayacak kadar "hafızasının zayıf" olması nedeniyle Biden'a yönelik suçlamada bulunmayacağını açıklamıştı. Hur, raporunda, "Bir duruşmada Bay Biden muhtemelen kendisini jüriye karşı sempatik, iyi niyetli ve hafızası zayıf yaşlı bir adam olarak sunacaktır, aynen bizimle görüşmesinde olduğu gibi." cümlesine yer vermişti.

Ocak 2023'te yapılan iki farklı açıklamada, hem Biden'ın Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde, hem de daha sonra evinin bir bölümünde Biden'ın Senato'da ve başkan yardımcılığı yaptığı dönemlere ait gizli belgeler bulunduğu bildirilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, 2017'de vefat eden eski Almanya Şansölyesi Helmut Kohl ile 2021'de konuştuğunu söylemişti. Biden, birkaç gün önce de merhum Fransa Cumhurbaşkanı Mitterrand ile konuştuğunu savunmuştu. Biden'ın, Merkel ve Macron'la yaptığı bu görüşmeleri ölen eski liderlerle yaptığını söylemesi uluslararası kamuoyunda gündem olmuş, ABD Başkanı'nın "demans" olduğu iddia edilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Alooooo BİDEN Amcaaaa.. "Bu sefer ihtilalle değil muhalefeti destekleyeceğiz" diyerek Türkiye de desteklediğin arkadaşlarının "çoğu TIRIK çıktı"!!. Millet "bunların kendine hayrı yok nasıl ülke yöneteceklerdi, verilmiş sadakamız varmış !" demeye başladı. Aloooo alooo biz seni Somali den aramıyoruz. Alooo Türkiye den Türkiyedennn..Aloooo.
    Cevapla
  • Gezgin 2 ay önce Şikayet Et
    Chp nin başına geçecek yetkinlik te biri
    Cevapla
  • Konyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Bilerek yaşlı ve hasta birini başkan yapmışlar. Bütün pis işleri ona yaptırıp sonra da yaşlıydı , hastaydı deyip üstünü örtecekler. Günah keçisi yani..
    Cevapla
  • çağrıbey 2 ay önce Şikayet Et
    yazık yahu koca Amerika ayzaymır lı altı bağlanan bunak ve yapay zeka hareketleriyle tuhaf insana benzemeyen biri bu kendini yönetemez Ken kim inanır Amerika yı yönettiği ne
    Cevapla
  • ama öyleee 2 ay önce Şikayet Et
    gayet iyi !!! tam da siyonizmin istediği kukla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı