Seçimlerinin ardından Karabağ'dan kahreden haber! Yeni toplu mezar bulundu

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Askeran ilinde, Hocalı Katliamı kurbanlarına ait olduğu tahmin edilen cesetlerin yer aldığı toplu mezar bulundu.

Seçimlerinin ardından Karabağ'dan kahreden haber! Yeni toplu mezar bulundu
Seçimlerinin ardından Karabağ'dan kahreden haber! Yeni toplu mezar bulundu
GİRİŞ 09.02.2024 12:05 GÜNCELLEME 09.02.2024 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Esir, Kayıp ve Rehin Alınmış Vatandaşlardan Sorumlu Devlet Komitesinden yapılan açıklamada, Eylül 2023'te Karabağ'daki antiterör operasyonunda Hocalı Katliamı'nın faillerinden biri olma şüphesiyle gözaltına alınan Raşid Beglaryan'ın ifadesi üzerine Askeran ilinde belirli noktalarda kazı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, kazı sonucunda 8 kişinin cesedinin yer aldığı toplu mezarın bulunduğu kaydedildi.

Beglaryan'ın ifadesinde, 26 Şubat 1992'de üyesi bulunduğu çetenin yaklaşık 200 Azerbaycanlı sivili Askeran Kalesi yakınlarında pusuya düşürerek katlettiğini, bazı cesetleri orada gömdüklerini itiraf ettiği aktarıldı.

Söz konusu bölgede kazı çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan ayaga kalktı hakkı olan topragını aldı inşAllah filistin de hakkını alır
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 2 ay önce Şikayet Et
    Ermeni .siyonist Yahudi İsrail ve tüm işgalci katil soykırımcıları Allah kahretsin yok etsin Amin inşallah Ümmet ileTürk milleti birleşirse büyük bir güç olur düşmanıma korku dostuna güven verir inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!