AB ve BM ve İngiltere'den son dakika İsrail açıklaması! Peş peşe uyardılar

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, BM ve İngiltere İsrail'in sivillerin sığındığı Refah kentine saldırmasının "feci sonuçlara yol açacağı" uyarısında bulundu.

GİRİŞ 09.02.2024 22:35 GÜNCELLEME 10.02.2024 10:38
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Son dakika Refah haberleri: Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin, Gazze'nin güneyinde Refah kentindeki durumuna dikkati çekti.

AB ve BM ve İngiltere'den son dakika İsrail açıklaması! Peş peşe uyardılar

'İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRMASI FECİ SONUÇLARA YOL AÇACAKTIR'

"Şu anda gidecek güvenli bir yerleri yok ve açlıkla karşı karşıyalar." ifadesini kullanan Borrell, şunları kaydetti:

"İsrail'in Refah'a saldırı düzenlediği yönündeki haberler endişe verici. Bu, zaten vahim olan insani durumu ve dayanılmaz sivil kayıpları daha da kötüleştirecek feci sonuçlara yol açacaktır."

BM'DEN DE UYARI GELDİ: CİDDİ ENDİŞE DUYUYORUZ

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yönelik saldırı hazırlığıyla ilgili "Refah'taki sivillerin durumundan ciddi endişe duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) edindiği bilgiyi aktaran Dujarric, Refah'ta "izdiham" olduğunu ve yolların, temiz ve düz alan arayışındaki ailelerin çadırlarıyla dolduğunu belirtti.

AB ve BM ve İngiltere'den son dakika İsrail açıklaması! Peş peşe uyardılar

Dujarric, gıda, temiz su ve sağlık hizmetlerinin yoksunluğu nedeniyle önlenebilir hastalık ve ölümün yaygınlaştığını bildirdi.

"Refah'taki sivillerin durumundan ciddi endişe duyuyoruz." diyen Dujarric, sivillerin korunması gerektiğinin ve BM'nin zorla yerinden etmeye karşı olduğunun altını çizdi.

Dujarric, "İnsanlar nereye gidecek?" sorusuna ise bunun çok geçerli bir soru olduğunu ancak cevap verebilecek konumda olmadıklarını dile getirdi.

BM'nin sivilleri korumaya çalıştığını, sığınak ve tıbbi destek verdiğini aktaran Dujarric, "Ancak ağır silahlar ve toplardan korumamız mümkün değil." ifadesini kullandı.

AB ve BM ve İngiltere'den son dakika İsrail açıklaması! Peş peşe uyardılar

İNGİLTERE'DEN DE UYARI GELDİ

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in 1 milyon 400 bine yakın sivilin sığındığı Refah kentine düzenleyeceği olası saldırıyla ilgili, "Refah'a bir askeri saldırı olasılığı konusunda derin endişe duyuyoruz" dedi.

AB ve BM ve İngiltere'den son dakika İsrail açıklaması! Peş peşe uyardılar

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonist refaha saldırırsa bütün İslam alemi siyonisti yok etsin yok edelim
    Cevapla
  • kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Küffardan medet ummak tek kelime ile zillettir. Bu ümmeti temsil eden bir tek müslüman lider yoktur. Hz. Mehdi günleri sanırım yaklaşıyor.
    Cevapla
  • Emre 2 ay önce Şikayet Et
    Endişe duyuyorum demiyeceksin...gerekeni yapacaksın.haber sunuyon gibi BM.adin var anca biseye yaşadığınız yok...
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Tüm dünya insanlarının aklıyla dalga geçiyorlar silah ver destek ver katliama ortak ol sonra endişe duyuyoruz de Dünya bunu yerse tabi.
    Cevapla
  • Davut 2 ay önce Şikayet Et
    Yeryuzunun birinci seytani ingilizler muttefiki abd seytani bunlar basin karsisinda vurma derler kapali kapilar arkasinda katliama devam daha fazla zulum yaparlar insanlik diye bisey kalmamis herkes paranin esiri olmus muslumani cani onlar icin hicbisey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki