"Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot Dünya'ya döndü"

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın görevini başarıyla tamamlayıp dünyaya döndüğünü duyuran Yunan gazetesi Pentapostagma, "Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot Dünya'ya döndü" başlığını kullandı.

GİRİŞ 10.02.2024 11:20 GÜNCELLEME 10.02.2024 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın 19 Ocak'ta başlayan uzay görevi, dün Dünya'ya inişiyle başarıyla tamamlanmış oldu.

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, SpaceX'e ait Dragon kapsülünün Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak'ta başarıyla fırlatılmasıyla başladı. Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) geçirdiği sürede 13 bilimsel deneye imza attı.

Dönüş için planlanan ilk tarih olarak 3 Şubat belirlenirken hava koşullarının elverişli olmamasından dolayı ekibin ISS'den ayrılması 3 kez ertelenmişti.

7 Şubat Çarşamba günü ISS'den ayrılan mürettebatı taşıyan Dragon kapsülü dün Florida'da Daytona Beach bölgesinde okyanusa iniş yaptı. Uzayda geçirdiği 20 günün ardından dün Dünya'ya dönen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu.

"YUNANİSTAN YILDIZLARI İZLERKEN İLK TÜRK ASTRONOT DÜNYA'YA DÖNDÜ"

Türkiye'nin uzay yolculuğu ülkemizde olduğu kadar komşu Yunanistan'da da büyük bir dikkatle izlendi.

Yunan İn.gr haber sitesi, uzay misyonunun Türkiye Cumhuriye'nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne geldiğini vurguladı.

Pentapostagma gazetesi ise, haberi, "Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot Dünya'ya döndü." başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Haberinde Gezeravcı'nın uzay görevine detaylıca yer veren gazete, Gezeravcı'nın uzay istasyonundayken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı.

Gazete haberini, "Tüm bunlar, Yunanistan'ın 'vida'dan fazlasını yapabileceğine karar verdiğimiz bir dönemde gerçekleşiyor." ifadeleriyle imalı şekilde bitirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Orhan0708 3 ay önce Şikayet Et
    55 milyon dolarınız yok mu? Siz de verin, sizin astonotunuz da turistik gezi yapsın, namınız yürüsün değil mi? Bu bir ironidir. Chdpkk zihniyeti anlayamaz...
    Cevapla
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    Piyasa açıldı hadi bakalım 55 milyon dolarda siz ödeyin.
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan senin sikletinde bir ülke mi ki muhatap alıyosun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 77 ilde dev operasyon: Silah kaçakçılarına ağır darbe!
Torbacılıktan çete liderliğine: Son sinyal Şile'den - 17 Mayıs 2024 gazete manşetleri