Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, çocuklara yönelik cinsel istismar vakasının örtbas edilmesinde suç ortağı olarak hüküm giyen bir kişiyi affetmesi nedeniyle oluşan tepkiler üzerine istifa etti.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti
Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak istifa etti
GİRİŞ 10.02.2024 20:56 GÜNCELLEME 10.02.2024 20:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, çocuklara yönelik bir cinsel istismar davasında suç ortağı olarak hüküm giyen eski bir çocuk yurdu yöneticisini cumhurbaşkanlığı affıyla serbest bıraktığının ortaya çıkmasının ardından istifa etmesi yönünde baskı altındaydı.

Tartışmalar, Orban'ın yakın müttefiki olan Novak'ın, geçen yıl nisan ayında Papa Francis'in ziyareti öncesinde, devlet tarafından işletilen bir çocuk yurdunun eski müdür yardımcısını affetmesi üzerine başlamıştı.

Hakkında af kararı çıkarılan kişi, 2004-2016 yılları arasında en az 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için sekiz yıl hapis cezasına çarptırılan kurum müdürünün cinsel istismarının örtbas edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle 2018 yılında üç yıldan fazla süreli hapis cezasına çarptırılmıştı.

Baskılar üzerine Novak, istifa etti.

KAYNAK: NTV
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kaşki bu anlayiş bizde de olsa Bati ve haponlarda bir pilanni yada hedefi ortiys atip tam uluşalmisa vezifesi ne olulursa olsun hemen istifa! Yani haliktan tepki gelmeden önce istifa edenler olyor. Bu Ne güzel insanlik.
    Cevapla
  • ElhamduLillah ! 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'a şükürler olsun ki bizim ülkemizde, devlet büyüklerimizin böyle saçma sapan sebeplerle istifa etmek gibi bi adetleri yok... Aksine, her türlü beceriksizlik ve suçlama, yerlerini daha da sağlamlaştırıyor.
    Cevapla
  • Aku 2 ay önce Şikayet Et
    Bir kereden bi sey olmaz deseydi. Bizimkiler oyle diyordu. Billiyorsunuz kimin dedigini
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yanlis yapanin gitmeye eli mahküm,gelismis ve demokrasiyle yöneltilen ülkelerde durum böyle
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Cogu erkekten daha erkek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Türkiye evden çalışmaya hazır!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin