Teröristbaşı hava savunma talep etti: ABD "çekilmeyeceğiz" güvencesi verdi

Terör örgütü elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, Türkiye ve İran destekli grupların İHA'lı saldırılarından dolayı ABD'den hava savunma yeteneklerinin artırılmasını talep etti. Abdi, "ABD'nin bölgeden çekilmeyeceğine dair güvence aldık." dedi.

GİRİŞ 11.02.2024 10:31 GÜNCELLEME 11.02.2024 15:08
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuştu.

7 Ekim'de İsrail-Hamas arasında patlak veren savaşın ardından İran yanlısı gruplar, Suriye ve Irak'ta ABD üslerine yüzlerce saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılardan, ABD'nin desteklediği terör örgütü SDG de nasibini aldı. İran yanlısı bir grubun son saldırısında, 6 terörist öldü. Türkiye de örgütün petrol havzaları dahil çok sayıda tesisine operasyon düzenlemişti.

ABD'nin Suriye'deki üslerinde SDG paçavraları da asılı

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ TALEBİ

Bu durumdan şikayet eden teröristbaşı Şahin, Kuzey ve Doğu Suriye'de daha fazla hava savunmasına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

ABD'den hava savunma yeteneklerinin artırılmasını talep eden SDG, halihazırda stratejik petrol sahaları ve yaklaşık 900 ABD askerine ev sahipliği yapan alanlar dahil olmak üzere Suriye'nin önemli bir bölümünü işgal altında tutuyor.

Suriye'deki genel durum

ABD "ÇEKİLMEYECEĞİZ" GÜVENCESİ VERDİ

ABD kuvvetlerinin bölgeden çekilme ihtimaline ilişkin iddiaları da değerlendiren Şahin; ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ve Pentagon'dan buradaki ABD güçlerinin çekilmeyeceğine, kalmaya devam edeceğine dair güvence aldıklarını söyledi.

"Geri çekilme gelecekte mümkün olabilir. Amerikan birliklerinin burada sonsuza kadar kalmasını beklemiyoruz." diyen teröristbaşı Şahin, ABD'nin bölgeyi terk etmesinin hemen ardından Türkiye'den gelen tehditlerin artacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 105
  • Biz 2 ay önce Şikayet Et
    Kimseyi suçlamıyorum, gendi acizliğimden ötürü buna yaşama şansı tanımış olduğumu düşünüyor ve utanıyorum. Şu an için 18, 20 yaşlarında olsaydım keşke.
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonist amarika ve israilin, milyarlarca dolari, soytari terorustler vatan sahibi olsun diye harciyor oylemi, israile toprak kazandirmak icin kullandigi aparati pkk.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten amarikanin askeri, guvence elbette verecek. Amarikanin terorust orgute calisiyor olmasi mumkunmu. Ayda 100 dolara kendi askeri gibi kullaniyor, yani iha ornegi.
    Cevapla
  • HÖD HÖD 2 ay önce Şikayet Et
    Hiç problem değil bütün bunlar ABD ye yol, su, elektrik olarak geri dönecek kimsenin şüphesi olmasın. ABD nin sonu bu bandiklilerin elinden olacak.
    Cevapla
  • Eyman 2 ay önce Şikayet Et
    Allah Amerika'yı, İsrail'i ve tüm köpeklerini Kahruperişan etsin. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi