"Yahudi olabilirim" diyen siyasetçi, "embesil" dediği Papa'ya sarıldı

İsrail ziyaretinde "Yahudi olabilirim." çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Arjantin'in aşırı sağcı Devlet Başkanı Javier Milei, Vatikan ziyaretinde daha önce "embesil" dediği Arjantinli Papa Francis'e sarılarak dua etti.

GİRİŞ 11.02.2024 16:14 GÜNCELLEME 11.02.2024 17:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Arjantin'in aşırı sağcı Devlet Başkanı Javier Milei, daha önce "Şeytan'ın yeryüzündeki temsilcisi" dediği Papa Francis'le Vatikan'da bir araya geldi.

Bu hafta İsrail'i ziyaret eden ve "Yahudi olabilirim." çıkışıyla gündem olan Milei, 18. yüzyılda Arjantin'de yoksullara yardım eden Mama Antula'nın azizelik mertebesine yükseltildiği bugünkü törende Arjantinli Papa Francis'le buluştu.

St. Peter Baizlikası'nda düzenlenen törende, Milei tekerlekli sandalyede oturan Papa'nın önünde diz çökerek Francis'e sarıldı.

Kendisini "anarko-Kapitalist" olarak niteleyen ve ülkesinde ekonomide sert kemer sıkma politikalarıyla dikkat çeken Arjantin lideri, daha önce Papa Francis'in sosyal adalet politikalarını yerden yere vurmuştu.

Arjantin Devlet Başkanı Milei'nin kendisini komünizmi desteklemekle suçlaması ve "sosyal adaleti savunan embesil" olarak nitelemesi üzerine Papa Francis, "Seçim kampanyasında bazı şeyler söylenir ama bunlar biraz dikkat çekmek için kullanılan geçici şeyler." demişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • misafir misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler onu kabul etmemişlerdir. Onun için Papa'nın Yanına gitmiştir.
    Cevapla
  • Osmanlı 2 ay önce Şikayet Et
    Atalarımız boşuna dememiş it itine yiğit yiğitine sahip çıkarmış
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    senin burnun uzun deyil yahudiliğe uygun değilsin mafya tipi var sende.
    Cevapla
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Babası cok birine benziyor
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Babasının kim kim belli değil, her kılığa giren bir şarlatan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı