MSB, Antartika'da seyir haritası üretimi faaliyeti gerçekleştiriyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Antarktika'da seyir haritası üretimi faaliyeti gerçekleştirildiğini duyurdu.

MSB, Antartika'da seyir haritası üretimi faaliyeti gerçekleştiriyor
MSB, Antartika'da seyir haritası üretimi faaliyeti gerçekleştiriyor
GİRİŞ 11.02.2024 21:53 GÜNCELLEME 11.02.2024 21:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi (TAE-VIII)"nin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırma Enstitüsü koordinasyonunda icra edildiği ifade edildi. 

Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığınca Antarktika'da seyir haritası üretimi faaliyeti gerçekleştirildiği ve Türkiye'nin danışman ülke statüsüne geçmesi yolunda katkılar sunulduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda, 27 Ocak 2024 tarihinde Antarkika'ya intikal eden Türk Bilim Ekibi bünyesinde görevlendirilen Seyir Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Cihan Erol tarafından 5 Şubat 2024 tarihinde araştırma faaliyetlerine ve 7 Şubat 2024 tarihinde ise hidrografik ve oşinografik ölçüm çalışmalarına başlandı."

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Mizah 2 ay önce Şikayet Et
    Artık kıvırma başkan.
    Cevapla
  • Tosya 2 ay önce Şikayet Et
    Ürkek olmayın bir erkek olunur
    Cevapla
  • Gazze 2 ay önce Şikayet Et
    Sisi siyonistlerin köpeği dir bisey yapmaz
    Cevapla
  • Mizah 2 ay önce Şikayet Et
    Eğer çatışma başlarsa safımız bellidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk