Türkiye sınırında Yunan çiftçilerden protesto

Avrupa'da çiftçilerin yaptığı protestolar bu sefer komşu ülke Yunanistan'a sıçradı. Protestoda yolu kapatan yüzlerce çiftçi ne istediklerini teker teker anlattı.

GİRİŞ 12.02.2024 11:04 GÜNCELLEME 12.02.2024 11:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yunan çiftçiler, Pazarkule Sınır Kapısı yakınındaki Kastanies kasabasında protesto gösterisi düzenleyerek, Kastanies-Evros yolunu saman balyaları ile ulaşıma kapattı.

TOLANTIDAN SONRA ÇİFTÇİLERİN DURUMLARI DEĞİŞTİ

Yunanistan'da da çiftçi protestoları devam ediyor. Yunanistan genelinde yaklaşık 4 haftadır protestolarını sürdüren çiftçiler, Larissa Nikaia’da gerçekleştirilen ulusal toplantının ardından tutumlarını daha da sertleştirdi.

TRAKTÖRLERLE PROTESTO

Yaklaşık 140 çiftçi, traktörleri ile Pazarkule Sınır Kapısı yakınındaki Kastanies kasabasında sokağa indi. Akşam saatlerindeki protesto sırasında çiftçiler, Kastanies-Evros yolunu saman balyaları ve traktörler ile ulaşıma kapattı. Yaklaşık 1 saat süren eylem sonrası yol tek taraflı olarak yeniden trafiğe açıldı.

'ŞARTLARI İYİLEŞTİRİN'

Yunan çiftçiler, hükümetten vergisiz tarımsal yağ, elektrik için düşük tarife, erzak ve yem sübvansiyonu, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni ortak tarım politikasının uygulanmaması, ürünlerde yüzde 100 tazminat ve gelir kaybının telafisi, yasadışı ithalatı engelleme talebinde bulundu.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Reis Sevdalısı 2 ay önce Şikayet Et
    Allah Reis'i başımızdan eksik etmesin. Onun sayesinde çiftçimiz bolluk ve refah içinde yaşıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri