İskoçya Başbakanı'ndan İngiliz hükümeti ve muhalefetine Gazze tepkisi

İskoçya Başbakanı, İngiltere ana muhalefet partisi lideri Keir Starmer'a ve İngiltere Başbakanı Rishia Sunak'a Gazze hakkında çağrıda bulundu. Geç atılan her adımın tarihte affedilmeyi geciktireceği vurgusunu yaptı.

GİRİŞ 12.02.2024 17:26 GÜNCELLEME 12.02.2024 17:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, İngiliz hükümeti ile muhalefetteki İşçi Partisinin, Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulunma konusundaki isteksizliğinin asla affedilmeyeceğini belirterek, Gazze'de katliama tanıklık ederken "utanç içinde başlarını öne eğmeleri gerektiğini" belirtti.

Yusuf, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, İskoçya Ulusal Partisinin (SNP) İngiltere Parlamentosundaki lideri Stephen Flynn'in, Gazze'de derhal ateşkes çağrılarını desteklemeleri için İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer'a yazdığı mektuba yer verdi.

Söz konusu mektubu alıntılayan Yusuf, paylaşımında şunları kaydetti:

"Keir Starmer ve Sunak'ın, derhal ateşkes çağrısında bulunma konusundaki isteksizliği asla unutulmayacak ve affedilmeyecektir. İngiliz hükümeti ve İşçi Partisi muhalefeti, gözlerimizin önünde binlerce kadın ve çocuğun öldürüldüğü bir katliama tanıklık ederken utanç içinde başlarını öne eğmelidir."

İSRAİL'iN REFAH'A SALDIRILARI

Filistin resmi haber ajansı WAFA, Refah'taki hastane yetkililerine dayandırdığı haberinde, İsrail'in kente düzenlediği saldırılarda 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü ve hastanelere yüzlerce yaralı getirildiğini belirtmişti.

Filistin Kızılayı da İsrail saldırılarının, Refah kent merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurmuştu.

SİVİLLERE SAVAŞ UÇAKLARIYLA SALDIRIYOR

Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun savaş uçakları, yoğun topçu atışı ve savaş gemileriyle denizden açtığı ateşle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilen Filistinlilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetmişti.

AĞIR BİLANÇO

Gazze Şeridi'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen binlerce kişinin sığındığı bir bölge. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 28 bin 340'a, yaralı sayısı da 67 bin 984'e yükseldi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • SARÌYERLÌ 2 ay önce Şikayet Et
    Bu mubarek günde,yBela okunmaz ama KURBAN OLDUĞUM ALLAH bunları yok etsin.
    Cevapla
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye neden hiç birşey yapmıyor anlamış değilim. En azından büyük elcilerini kovabilir
    Cevapla
  • frdun 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten batının medeniyet kisvesi altında şimdiye kadar yoksul halkı sömürerek, öldürerek, yer altı kaynaklarını çalarak yaptığı hainlikleri, tarih hiçbir unutmadı unutmayacak..
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Söylenecek söz kalmadı, artık kafir yapacağını yaptı müslüman yapacağını yapmadı. Kafır zulümde, müslüman zillette haddi aştı. Şimdi Allah'ın gazabını bekleyelim! Allah'tan gazap istemiyorum ama biz sefiller suskunlukta çok ileri gittik... Yerler gökler titredi biz inatla yere yapışıp kaldık. Artık ne olacaksa olacak!
    Cevapla
  • Kâmil 2 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm islam ülkeleri liderlerine lanet etsin ahirette yahudiyle birlikte haşretsin bu korkak çıkar düşkünü acizleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu