Guterres'ten son dakika Gazze açıklaması! Korkunç bilgiyi tüm dünyaya duyurdu

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Dünyanın en aç 700 bin insanının beşinden dördü (Gazze'de) bu küçük toprak parçasında yaşıyor" dedi. BM'de İsrail'in uluslararası çağrılara artık uymak zorunda olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 13.02.2024 22:25 GÜNCELLEME 14.02.2024 09:25
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Son dakika Antonio Guterres haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres'ten çarpıcı bir Gazze açıklaması geldi.

Guterres'ten son dakika Gazze açıklaması! Korkunç bilgiyi tüm dünyaya duyurdu

'İSRAİL HÜKÜMETİ ARTIK ZORUNDA'

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'e Refah'a yönelik kara saldırısının katliama yol açabileceği uyarısında bulunarak, İsrail hükümetinin artık uluslararası toplumun çağrılarını duymak zorunda olduğunu bildirdi.

'DÜNYANIN EN AÇ 700 BİN İNSANININ BEŞİNDEN DÖRDÜ GAZZE'DE YAŞIYOR'

Guterres, Dünyanın çatışma ve açlık arasındaki yıkıcı ilişkinin örnekleriyle dolu olduğuna işaret eden Guterres, "Gazze'de kimsenin yeterli yiyeceği yok. Dünyanın en aç 700 bin insanının beşinden dördü bu küçük toprak parçasında yaşıyor." dedi.

'REFAH'TA BÖYLE BİR SALDIRININ KORKUNÇ SONUÇLARI OLUR'

İsrail'in Gazze'nin Refah kentine yönelik kara harekatıyla ilgili Guterres, "Gazze'deki insani yardım ulaşımına ilişkin koşulların kötüleşmesinden derin endişe duyuyorum." açıklamasında bulundu.

İnsani yardım çalışanlarının İsrailli yetkililerle yürüttüğü "önden bilgilendirme" sisteminin ise etkili bir şekilde çalışmadığını belirten Guterres, "Refah'a yönelik topyekun bir saldırı gerçekleşmeden esirlerin serbest bırakılması ve çatışmanın durması için müzakerelerin başarı olmasını içten diliyorum. İnsani yardım sisteminin de bulunduğu Refah'ta böyle bir saldırının korkunç sonuçları olur." uyarısında bulundu.

Guterres'ten son dakika Gazze açıklaması! Korkunç bilgiyi tüm dünyaya duyurdu

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 174
  • müh 2 ay önce Şikayet Et
    sorun söyle me, çözüm üret, BM ne iş yapar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Bunları sokaktaki vatandaşda biliyor..Peki sen nesin kimsin Sayın Gutteres..(Tuzluk?)
    Cevapla
  • Hayret 2 ay önce Şikayet Et
    Bu kişiyi ABD orada nasıl barındırıyor, anlamak zor. Bu kadarını söyleyebilmesi bile inanılır gibi değil. Umarım görevine devam eder.
    Cevapla
  • Recep 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu bırakın da Terörist devlet İsrail kalan Filistin’lerinde bitirsinler de rahat edin kına yakın barış olacaksa bu Filistinli müslümanın ölmesimi gerek kimi kandırılıyorlar bu müslüman düşmanları
    Cevapla
  • Ahmet Karaosmanoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Ben İsrail sorununun çözümünü buldum. Türkiye Rusya ile gizliden anlaşsın bütün parayı Türkiye tedarik etsin Rusya bir ültimatom versin İsrail'e, derhal Gazze'de ateşkes istesin. Eğer Türkiye vurursa atomla tehdit eden İsrail Rusya'nın gücünü görünce mutlaka geri adım atar. Türkiye tüm korkak Arap devletlerinden ve bizden maddi yardımı toplasın .BİTTİ.
    Cevapla
  • Necmi 2 ay önce Şikayet Et
    Bunun blöf olduğunu 5 yaşında çocuk bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Hamas'tan ateşkes açıklaması