Son dakika: İsrail'e Fransa'dan soğuk duş!

Fransa'da, muhalefetteki Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisinin, "Fransa'nın Filistin devletini tanıması çağrısı" yapan önergeyi meclise sunacağı bildirildi.

GİRİŞ 13.02.2024 21:44 GÜNCELLEME 14.02.2024 09:43
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

LFI Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, partisinin haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Filistin'de korkunç eşiklerin aşıldığını ve buradaki durumundan endişe duyduklarını dile getirdi.

Panot, partisinin, Fransa'nın Filistin devletini tanıması çağrısı yapan önergeyi bugün meclise sunacağını belirtti.

Söz konusu önerge kapsamında, Fransa'nın, Filistin devletini Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde de tanımasını isteyeceklerini kaydeden Panot, bugün mecliste Gazze'den dönen Fransız doktor heyetiyle bir araya geleceklerini ifade etti.

"1,4 MİLYON FİLİSTİNLİ REFAH'TA SIKIŞTI KALDI"

Panot, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, tüm Filistin halkından (Gazze'nin) güneyine sığınmasını istedikten sonra 1,4 milyon Filistinli Refah'ta sıkıştı kaldı." dedi.

"REFAH, KAN GÖLÜNE DÖNÜŞECEK"

Öncesinde "kırmızı bir çizgi" oluşturan Refah kentine artık Netanyahu'nun saldırı düzenlediğini söyleyen Panot, tüm derneklerin, Refah'taki bu saldırıların "kan gölüne" dönüşeceğini belirttiğini aktardı.

"İSRAİL SOYKIRIM NİYETİNİ ORTAYA KOYDU"

"Bir halkın tamamını güneye sığınmaya zorladıktan sonra aynı yerde çadırlarda yaşayan insanları hedef alarak ne tür bir mesaj verildiğini bilmiyorum." diyen Panot, böyle hareket ederek "İsrail'in soykırım niyetini ortaya koyduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu durum karşısındaki endişelerini de dile getiren Panot, "Fransa'nın, Netanyahu'nun Gazze'deki katliamları durdurması için, bu ülkeye yönelik yaptırım meselesi konusunda daha yüksek sesle konuşması gerektiğini" kaydetti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • kamil 2 ay önce Şikayet Et
    France fait tres bien Fransa iyi yapıyor
    Cevapla
  • Kartal gözü . 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudiden kurtulan her ülke savaş kazanmıs gibi kupa ile .ödüllendirilmeli
    Cevapla
  • Kartal gözü . 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudiden ve parasından ... kurtulan ülkesinin gelecegini garanti altına alır ayın adı altında çocuk kanı içen vampir hahamlar .var İsrail'de
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    bizim derdimizde.. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN RIZASINI RAHMETİNİ BEREKETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK.. ALEMLERİN RABBİ OLAN, AZİZ VE HAKİM OLAN YÜCE ALLAHA KAVUŞMAK. ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Senin derdin ne dostum? Her habere her gün farklı şekillerde aynı cümleleri yazıp duruyorsun. Tebliğ ya da cihat mı yaptığını sanıyorsun bu şekilde. Haber ne sen ne yorum yazıyorsun. Bıkmadın mı? Yaptığın hiç hoş değil. Trollerden hiç bi farkın yok. Çok iştahlıysan sokakta hidayetine vesile olacağın binlerce insan var. Onların hidayetine vesile ol.
    Cevapla
  • bülent 2 ay önce Şikayet Et
    fransadan birşey çıkmaz orasıda yahudinin emrinde
    Cevapla
  • Muhammed Emin 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudi'nin alamadığı tek bir yer var orasida özgür Gazze geri herkes işgal altındadır en çok da Müslüman geçinen ülkeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Piyasa fırsatçıları cezalarını bulacak - Gazete manşetleri
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi