İsveç'ten itiraf gibi 'PKK' raporu: Türkiye'deki faaliyetler için...

İsveç Terör Tehdidi Değerlendirme Ulusal Merkezi (NCT), terör tehdidi değerlendirme raporunda, terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki terörist faaliyetler için Avrupa ve İsveç'i üst olarak kullanmaya devam edeceğini belirtti.

GİRİŞ 13.02.2024 23:32 GÜNCELLEME 14.02.2024 09:19
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO), İsveç Askeri ve Güvenlik Servisi (MUST), İsveç Ulusal Savunma Radyo Kurumu (FRA)’nın oluşturduğu Terör Tehdidi Değerlendirme Ulusal Merkezi (NCT), her yıl İsveç'e yönelik terör tehdidini değerlendirerek hazırladığı raporu kamuoyuna açıklıyor.

NCT'nin sayfasından bugün yayımlanan 2023 yılı raporunda, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine de yer verildi.

"PKK, Türkiye'de terör faaliyetlerini devam ettirmek için Avrupa ve İsveç'i üs olarak kullanmaya devam edecek" ifadelerinin kullanıldığı rapor şu şekilde;

''Avrupa'da düzenli bir para fonuna sahip ve muhtemelen her yıl milyonlarca kron para toplayan PKK, Avrupa'da destekçilerinin ağları aracılığı ve siyasi lobicilik yoluyla uluslararası fırsatları da kullanarak siyasete nüfus etmeye devam edecek. PKK, Türkiye'de terör faaliyetleri için Avrupa ve İsveç'i üs olarak kullanmaya devam edecektir. PKK, İsveç'te olumlu imaj çizmek ve örgüte elaman kazandırmak için 2024 yılında da faaliyetlerine muhtemelen devam edecektir.''

Ayrıca raporda Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri ve bunlara yönelik protestolar nedeniyle İsveç'in güvenlik durumunun kötüleştirdiğini bildirildi.

Ülkede ulusal terör tehdidi seviyesinin 5 üzerinden 4 olduğu bununda bir süre daha devam ettireceği aktarıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Enbüyük hainnnleri içimize aldık artık İsveç
    Cevapla
  • Muhammed 2 ay önce Şikayet Et
    Apoyu kürdistanı her türlü propaganda yapanı Anayasada belirtilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütünlüğü bölünmezliğine muhafeletten idam edeceksin içimizde ki hainlere daha ne kadar musamma göstericez ülkede gerçek Türk vatandaşı kalmayana dek mi ben içimizde hain istemiyorum içimizde dirliğimizi huzurumuzu bu vatana karşı kim varsa yok edilmeli artık
    Cevapla
  • adam 2 ay önce Şikayet Et
    Herkes kendine yakışanı yapar.
    Cevapla
  • bir bilen 2 ay önce Şikayet Et
    içlerinde türk kimliğine sahip olan varsa kimlikleri tesbit edilip vatandaşlıktan çıkarılsın.
    Cevapla
  • vatan 2 ay önce Şikayet Et
    Adamların devletin alehinde bir raporu düzenleyip bunuda özgürce açıklayabilmesine saygı duydum
    Cevapla
  • Ankara 2 ay önce Şikayet Et
    Saygı duyduğun ülke saydıkları bu rezillikleri engellemek bir yana polis korumasında bu iğrençlikleri özgürce işletmeye devam ettiler-ediyorlar! Ve bundan hiç te rahatsız değiller! Bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Her şey bilinçli yapılıyor. Dolayısıyla Türkiye ye seni takan yok mesajı veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü