İstanbul'dan böyle geçmişti! Rus savaş gemisi batırıldı

2015 yılında İstanbul Boğazı'ndan geçişi esnasında güvertesinde Rus askerinin uçaksavar füzesiyle poz verdiği Caesar Kunikov gemisinin Karadeniz'de batırıldığı öğrenildi.

GİRİŞ 14.02.2024 16:29 GÜNCELLEME 14.02.2024 16:29
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

   HABER7

 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Ukrayna, ABD ve Batı'nın desteğiyle Rusya'ya direnmeye çalışırken, iki tarafta ağır kayıplar veriyor. Rusya son olarak 2015 yılında Türkiye'den geçişiyle gündem olan savaş gemisini kaybetti. 

RUS ÇIKARMA GEMİSİ BATIRILDI

Ukrayna silahlı kuvvetleri büyük Rus amfibi gemisi Caesar Kunikov'un, Rusya'nın işgali altındaki Kırım açıklarında batırıldığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü birimleri arasında yapılan iş birliğiyle Rusya’nın Karadeniz Filosundaki büyük çıkarma gemisi "Ceasar Kunikov"un imha edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada gemi batmadan önce sol tarafında önemli delikler açıldığı ve saldırının Ukrayna Gizli Servisi'nin 'Grup 13' özel kuvvetleri tarafından MAGURA” V5 model insansız hava araçlarıyla yapıldığı vurgulandı. 

İSTANBUL BOĞAZI'NDAN FÜZEYLE GEÇMİŞTİ

Rusya'dan Ceasar Kunikov gemisinin batırılmasıyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rus savaş gemisinin 2015 yılında Türkiye geçişi esnasında gündem olduğu ortaya çıktı. Ceasar Kunikov çıkarma gemisi, 6 Aralık 2015'te İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında dikkat çeken anlar yaşanmıştı. Gemideki bir asker, Boğaz'dan geçerken karadan havaya atılan bir füzeyle güvertede poz vermesi sonucu gündem olmuştu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 81
  • Deli Veli 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya eninde sonunda bize gelip, "Beni Batı'nın şerrinden koru, parçalanmaktan ve topraklarımın Çin ve Batılılar tarafından işgal edilmesinden kurtar" diyecek. O güne hazırlanmalıyız.
    Cevapla
  • Hc52 2 ay önce Şikayet Et
    Bir fotoğraf da Deniz dibinden bekliyorum...
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 ay önce Şikayet Et
    Desenize KARA DENİZ bu simariklari yuttu, cehenneme zumara,
    Cevapla
  • insanlık 2 ay önce Şikayet Et
    Bu Rus gemilerinin çok eski teknolojiye sahip olduğu, koca geminin omuzdan atılan bir roket ile savunulmaya çalışılması enteresan. gerçek bir savaşta geminin kendini koruyamayacağı ortada idi. Sidalara zaten dayanması mümkün değil.
    Cevapla
  • Hamza 2 ay önce Şikayet Et
    Çok üzüldüm çooooook... sibiryanın en ölümcül derinliklerine, tren vagonlarına bir moloz gibi doldurulup gönderilen ve haftalar süren tren yolculuğu sırasında en az yarısı rahmet-i Rahmana göçen kardeşlerimizi asla unutmayınız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek