İrlanda Başbakanı: "Öfke gözlerini kör etmiş"

İrlanda Başbakanı Varadkar, İsrail'in artık ABD dahil dünyadaki hiçbir ülkeyi dinlemediğinin çok açık olduğunu belirterek, "Öfke gözlerini kör etmiş durumda" dedi.

İrlanda Başbakanı: "Öfke gözlerini kör etmiş"
İrlanda Başbakanı: "Öfke gözlerini kör etmiş"
GİRİŞ 14.02.2024 22:01 GÜNCELLEME 14.02.2024 22:01
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İrlanda parlamentosunun alt kanadı Dail'de yapılan oturumda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları gündeme geldi.

Başbakan Varadkar, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Refah'a kara saldırısı düzenlemesi durumunda, Refah'ta "ciddi katliam riski" bulunduğunu, bunun da "İsrail'in sorumlu olduğu diğer tüm uluslararası hukuk ihlallerine ek olarak uluslararası hukukun da ağır ihlali" olacağını söyledi.

Konuşmasında, herkesin gerçekçi olması gerektiğini belirten Varadkar, şu ifadeleri kullandı: "İsrail'in, dünyadaki hiçbir ülkeyi dinlemediği çok ama çok açık. Artık Amerikalıları bile dinlediklerini sanmıyorum. Öfke gözlerini kör etmiş durumda ve gittikleri yolda ilerleyerek uzun vadede kendi güvenlikleri açısından durumu çok daha kötü hale getireceklerine inanıyorum.”

"AVRUPA DEVLETLERİ, İNGİLTERE VE ABD'NİN, İSRAİL'İN SOYKIRIMINI SİLAHLANDIRMAYI BIRAKMASININ ZAMANI GELDİ"

İrlanda'da ana muhalefet partisi Sinn Fein'in lideri Mary Lou McDonald ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik süregelen saldırılarına tepki göstererek, şunları söyledi: "İsrail cezalandırılmadan pervasızca hareket ediyor ve Gazze halkına yönelik soykırım savaşını sürdürüyor çünkü dünya liderleri tarafından asla hesaba çekilmiyor. Refah'taki milyonlarca Filistinli mülteci, dünyanın gözü önünde Gazze Şehri ve Han Yunus'tan çıkarılanlarla aynı kabusu yaşıyor. İrlanda hükümeti, İsrail'in Refah'a saldırısının insanlık dışı olduğunu, İsrail'in haydut bir devlet gibi davrandığını ve Netanyahu'nun kimseyi dinlemediğini söyledi. O halde neden İsrail'in Dublin Büyükelçisi (Dana Erlich) hala İrlanda'da RTE televizyonunda soykırımı meşrulaştırıyor? Onun gönderilmesinin zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Aynı zamanda Avrupa devletleri, İngiltere ve ABD'nin İsrail'in soykırımını silahlandırmayı bırakmasının da zamanı geldi. İrlanda hükümetinden bu çağrıyı ne zaman duyacağız?"​​​​​​​

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 37
  • Sapkın 2 ay önce Şikayet Et
    BAĞNAZLIK kör etmiş.
    Cevapla
  • Bandırmalı 2 ay önce Şikayet Et
    ABD' yi dinlememe diye bir tercih yapma şansları yok. Dünyayı kandırıyorlar. Türkçede buna "KAYIKÇI KAVGASI" denir...
    Cevapla
  • finans kapital 2 ay önce Şikayet Et
    Abd para basan siyonist işgal altında....
    Cevapla
  • Velid 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm diplomatik girişimler bu safhadan sonra İsrail'e zaman kazandırma operasyonuna dönüyor. varsa bir babayiğit askeri müdahaleyi en azından seslendirir
    Cevapla
  • kemal 2 ay önce Şikayet Et
    amerika israilin kölesi olmuş köle amerika
    Cevapla
  • Nedim 2 ay önce Şikayet Et
    Abd arkasında olmasın bak nasıl dinliyor,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı