İsrail'den skandal Güney Afrika açıklaması! Resmen suçladılar: Ahlaki açıdan iğrenç

Uluslararası Adalet Divanında soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, Refah kentine saldırıları nedeniyle yeni tedbir kararı talep eden Güney Afrika'yı hedef alarak mahkemenin yetkisini kötüye kullanmakla suçladı.

GİRİŞ 16.02.2024 01:47 GÜNCELLEME 16.02.2024 09:51
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Son dakika Güney Afrika haberleri: İsrail, Refah'a saldırı planı nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin cevabını Uluslararası Adalet Divanı'na sundu. İsrail, Güney Afrika'nın talebinin ahlaki açıdan iğrenç olduğunu belirtti.

İsrail'den skandal Güney Afrika açıklaması! Resmen suçladılar: Ahlaki açıdan iğrenç

İSRAİL: GÜNEY AFRİKA'NIN TALEBİ TUHAF VE UYGUNSUZ'

İsrail, UAD tarafından açıklanan yazılı beyanında, Güney Afrika'yı, soykırım suçlamasıyla yargılandığı Divan'ın yetkisini kötüye kullanmakla suçladı.

Güney Afrika'nın ek tedbir talebinin "tuhaf" ve "uygunsuz" olduğunu iddia eden İsrail, Refah'a yapacağı saldırıya ilişkin iddiaları yanıtlamak yerine, 20 Aralık 2023'te aleyhine soykırım davası açan Güney Afrika'ya yönelik suçlamalar yöneltti.

İsrail'den skandal Güney Afrika açıklaması! Resmen suçladılar: Ahlaki açıdan iğrenç

'AHLAKİ AÇIDAN İĞRENÇ'

İsrail, Güney Afrika tarafından Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçlandığı davanın "hukuki temelden yoksun", "ahlaki açıdan iğrenç" ve "hem Soykırım Sözleşmesi'nin hem de Mahkeme'nin kötüye kullanılması anlamına geldiğini" ileri sürdü.

Beyanlarında, Gazze'deki saldırılarında uluslararası hukuka riayet ettiğini savunan İsrail, Divan'ın kısa süre önce zaten birtakım tedbirler hükmettiğini ve Gazze'de, yeni tedbirlere hükmedilmesini gerektirecek nitelikte değişiklik olmadığını iddia etti.

İSRİAL'DEN GÜNEY AFRİKA'YA SUÇLAMA

Güney Afrika'nın, Divan'ı, Hamas'ın fiilleri konusunda yeterince bilgilendirmemekle itham eden İsrail, Güney Afrika'nın, ihtiyati tedbir mekanizmasını koruyucu bir "kalkandan" ziyade kendisine karşı bir "kılıç" olarak kullandığı suçlamasını yöneltti.

Divan'ın, Gazze'deki küçük düzeyli silahlı çatışmaları idare etme yetkisi olmadığını savunan İsrail, Güney Afrika'nın, Hamas'ın uzun süredir müttefiki olduğunu, açtığı dava ile İsrail'in kendini savunma hakkını ortadan kaldırmak istediğini ve Divan'ı manipüle ettiği ileri sürdü.

İsrail'den skandal Güney Afrika açıklaması! Resmen suçladılar: Ahlaki açıdan iğrenç

GÜNEY AFRİKA REFAH'A SALDIRI SONRASI YENİ TEDBİR TALEBİNDE BULUNDU

Güney Afrika, İsrail'in, Refah kentine planladığı saldırının ortaya çıkaracağı büyük çaplı öldürme, zarar verme ve yıkım eylemleri sebebiyle 13 Şubat’ta UAD’den acil şekilde yeni tedbirlere hükmedilmesini talep etmişti.

Güney Afrika başvurusunda, İsrail'in Refah kentine planladığı saldırının, hem Divan'ın 26 Ocak tarihli ihtiyati tedbir kararlarının hem de Soykırım Sözleşmesi'nin ciddi ve telafisi mümkün olmayan şekilde ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirtmişti.

Güney Afrika'nın başvurusunda, UAD İç Tüzüğü'nün 75. Maddesi uyarınca davanın her aşamasında tedbir kararlarına hükmedebileceğini ve 26 Ocak'tan bu yana Gazze'de Mahkeme'nin yeni tedbirlere hükmetmesini gerektiren ölçüde önemli gelişmeler olduğunu vurgulamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 100
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu kardeşim almayın şu katillerin mallarını ne olur yahu türk malı alın yahu yapmayın
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 2 ay önce Şikayet Et
    Ahlaksız İsrailliler kendilerine uzak ahlaktan bahsetmiş ulan sizin nefes almanız bile zul bu dünyada inşallah en kısa zamanda yerin dibine geçersiniz.
    Cevapla
  • Hakan Gülle 2 ay önce Şikayet Et
    Yorumlar yaptırımlar Katilleri durdurmuyor. Askeri müdahele olmadıkca vahşilikleri devam edecek. Üstelik savunmasız İnsanlara.. Ukraynaya silah yardımı yapan ülkeler Filistinlilere silah ve askeri yardım yapmalı.
    Cevapla
  • ahlaksizlar 2 ay önce Şikayet Et
    adamların sapkın beyinleri soykırım durdurma talebini tuhaf ve uygunsuz buluyor. kelimelere bakın. bir de ahlaktan bahsetmişler. bunları ortadan kaldırmak lazım. bütün insanlıga zarar.
    Cevapla
  • Vatansever ADANALI 2 ay önce Şikayet Et
    Yaratıkların en İĞRENÇ , en ACIMASIZ ve ALLAH'IN lanetinin üzerlerinde olduğu güruh siyonist İsrail dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..