İran iki yeni hava savunma sistemi tanıttı

İran, "Arman" anti-balistik füze sistemi ve "Azerheş" alçak irtifa hava savunma sistemlerini tanıttı.

İran iki yeni hava savunma sistemi tanıttı
İran iki yeni hava savunma sistemi tanıttı
GİRİŞ 17.02.2024 13:20 GÜNCELLEME 17.02.2024 13:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun haberine göre, yeni yerli üretim iki hava savunma sistemi, Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani'nin katıldığı törenle sergilendi.

"Arman" anti-balistik füze sisteminin 120 ila 180 kilometre mesafedeki ve 27 kilometre yükseklikteki 12 hedefe aynı anda karşı koyabildiği, "Azerheş" füze sisteminin ise atışa hazır 4 füzeyle 50 kilometre mesafeye kadar alçak irtifadaki hedefleri tespit ederek yok edebildiği aktarıldı.

Savunma Bakanı Aştiyani, törende yaptığı konuşmada, "3 dakikadan kısa sürede operasyona hazır hale gelebilen Arman anti-balistik füze sistemi, ülke topraklarının savunulması için güvenilir bir koruma sağlıyor." ifadesini kullandı.

İran, ilk kez Ağustos 2023'te Rusya'da düzenlenen Uluslararası Askeri Teknik Forum ARMY-2023'te Arman hava savunma sisteminin replikasını sergilemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • Ramezan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu savanma have icin de
    Cevapla
  • Adıyamanlı 2 ay önce Şikayet Et
    Bu füzeleri kim için kullanacakmış. Çin için mi, Fransa için mi yoksa Müslümanlar için mi ?
    Cevapla
  • Polat 2 ay önce Şikayet Et
    İran dünyanın en eski ülkesi ve dünyanın en zengin ülkesi ve dunnyanin en önemli olan bir ülke İran'ı sakin boş görmeyin arkadaşlar İran'da belki bu dönemde her şey zor olabilir ve oluyorsa saten ama İran Amerika kafa tuan Çin'e kafa tutan bir ülke
    Cevapla
  • Ş doğan 2 ay önce Şikayet Et
    İran Amerika'nın taşa kendisi ABD.nin arka bahçesi humeyni Amerika'da yaşamıyor muydu şah ı.devirdiklerinde.humeyniyu getirip İran'ı teslim ettiler
    Cevapla
  • Daglar 2 ay önce Şikayet Et
    İran türkiyenin ilerlemesini hiç istemez Filistine israilin saldırısınıda İran düzenledi israille türkiyenin cumhur başkanları bir araya gelecekti haması harekete geçirdi türkiye ile israilin arası kötü olsun diye aynen oldu Filistin halkı ölmüş iranın umurunda değil ne yardım eder nede üzülür
    Cevapla
  • Öğrenci 2 ay önce Şikayet Et
    iranda chp zihniyeti olmadığından proje leri engelleyen olmamış demek ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü