Suudi Arabistan'dan İsrail'e 'normalleşme' şartı!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, İsrail ile diplomatik ilişki kurulması için önce bağımsız Filistin devletinin kurulması gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan'dan İsrail'e 'normalleşme' şartı!
Suudi Arabistan'dan İsrail'e 'normalleşme' şartı!
GİRİŞ 18.02.2024 00:46 GÜNCELLEME 18.02.2024 00:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalının haberine göre, Bin Ferhan, 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamındaki bir oturumda ülkesinin, Gazze'de yaşananlara ve Filistin meselesine dair tutumunu anlattı.

Bin Ferhan, bölgedeki sorunu çözecek tek ve güvenli yolun, ABD ile İsrail'in iki devletli çözüme olan bağlılığından geçtiğini kaydetti.

İsrail'in fiillerinin, Araplar ile Müslümanların duygularını tahrik ettiğini belirten Bin Ferhan, Gazze'de yaşananların İsrail'e her açıdan yansımaları olacağını savundu.

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler mevzusuna da değinen Bin Ferhan, "İsrail'le ilişkimiz yok. Bizim önceliğimiz, Gazze'deki insani durumu çözüme kavuşturmak. Önceliğimiz Gazze'deki insani kriz ve İsrail'le normalleşmeden önce bağımsız Filistin devletinin kurulması." ifadesini kullandı.

Bin Ferhan, İsrail'le normalleşmenin, Arap Barış Planı'na bağlılıktan geçtiğini vurguladı.

Arap Birliği üyesi ülkeler, 2002'de Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kabul edilen Arap Barış Planı bildirisiyle, "toprak karşılığı barışı" yani 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kabul etmedikçe İsrail'le normalleşmeyi reddetmişti.

Suudi Arabistan daha önce birçok kez İsrail ile normalleşmenin bağımsız Filistin Devleti'nin kurulması ve Filistin halkının meşru haklarını elde etmesinden geçtiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • HAKAN 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyada sınırları belli olmayan tek ülke israil, komşularından toprak çalma peşinde başta abd ve Avrupa her türlü desteği veriyor çok şımardılar çook....
    Cevapla
  • insanlık 2 ay önce Şikayet Et
    Ne normalleşmesi? Adam gözünün önünde kardeşlerini katlediyor, her türlü zulmü yapıyor. Sen neden bahsediyorsun korkaklar gürühu oldunuz yazık.
    Cevapla
  • TC 29 2 ay önce Şikayet Et
    ha ṣöyle'hergün tavuk olacağınıza'birgünde horoz olun
    Cevapla
  • Ağrılı Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    Ya güldürmeyin adamı. Siz İsrail'den farklı mısınız munafiklar
    Cevapla
  • hadi inşallah 2 ay önce Şikayet Et
    hah şöyle erkek olun yahu , trump zamanında ne sokuluyordunuz israilin kuyruğuna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'