İsrailli bakandan ramazanda Mescid-i Aksa'ya giriş yasaklansın çağrısı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 18.02.2024 15:48 GÜNCELLEME 18.02.2024 16:19
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulundu.

Ben-Gvir, X hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması gerektiğini savundu.

İsrailli bakandan katliam emri: Kadınları ve çocukların kafasına sıkın!İsrailli bakandan katliam emri: Kadınları ve çocukların kafasına sıkın!

"RİSK ALAMAYIZ!"

Filistinlilerin ramazan ayında hiçbir surette İsrail'e girişine izin verilmemesi gerektiğini öne süren Ben-Gvir, "Böyle bir risk alamayız, şansa bırakamayız." ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine ilişkin konuyu detaylı görüşmek üzere bugün Ben Gvir ve savaş kabinesi ile toplantı yapması planlanıyor.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, 16 Şubat’ta, zaman zaman Harem-i Şerif'e baskınlar düzenleyerek tansiyonun yükselmesine neden olan Ben-Gvir'in, bu yıl ramazanda Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması kararı için yoğun çaba harcadığını öne sürmüştü.

SKANDALLARIN BAKANI

Aşırı sağcı Ben-Gvir, Ulusal Güvenlik Bakanı olduktan sonra Mescid-i Aksa'ya 3 kez baskın düzenlemiş ancak aşırı sağcı Bakan'ın bu eylemleri, ABD başta pek çok ülke tarafından kınanmıştı.

Ana muhalefet lideri Yair Lapid ise 5 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ramazanda Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın idaresinin Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir'e verilmesinin bölgeyi ateşe atacağını belirtmişti.

İsrail'den ABD'ye skandal Gazze emri! Tüm dünyada tepkiler çığ gibi!İsrail'den ABD'ye skandal Gazze emri! Tüm dünyada tepkiler çığ gibi!

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 139
  • Gazze hayranı 2 ay önce Şikayet Et
    Bana göre o köpek gibi havlıyor ağzını o şekilde açmış Allah fırsat vermesin inşaallah
    Cevapla
  • KartonBardaklar 2 ay önce Şikayet Et
    Başlarında karton bardaklar olan sözde İslam ülkeleri'nden mi korkacaklar ???
    Cevapla
  • harun fettah 2 ay önce Şikayet Et
    Bu yahudiler var olduğu müddetçe dünyada huzur olmaz tüm dünya hitlere dua etmesi lazim bunlar hitlerin katliamında daha büyük bir katliam yapiyorlar ama bu katliamın arkasında amerika vardır bu savaş Orta doğuyu kaplayacak görünüyor tüm İslam dünyası uyansın artik
    Cevapla
  • Bekir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar insan olamaz hintlere teşekkür ederim
    Cevapla
  • Kığılı 2 ay önce Şikayet Et
    Suçu Netenyahuda veyahutta İsrail’den hep görmeyin Müslüman liderleri en büyük suçlu olan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan seçti! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni isim
Başakşehir'de 'el yapımı bomba' paniği: Çok sayıda ekip bölgede