Yemen'den NATO'ya son dakika çağrısı! Husilere büyük darbe

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, İran destekli Husilerin Kızıldeniz'de oluşturduğu tehditlere karşı NATO'dan destek istedi.

GİRİŞ 18.02.2024 20:05 GÜNCELLEME 18.02.2024 20:41
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Son dakika Yemen haberleri: Yemen haber ajansı SABA'ya göre, Alimi, Siyasi İşler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Boris Ruge ile Münih Güvenlik Konferansı kapsamında bir araya geldi.

Görüşmede, Yemen'de ve bölgede yaşanan gelişmelerin yanı sıra Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarının uluslararası barış ve güvenliğe yansımaları ele alındı.

NATO VE ULUSLARARASI TARAFLARA DESTEK ÇAĞRISI

Alimi görüşmede, Yemen Başkanlık Konseyi ile hükümetin, liman şehirlerinin korunması ve Husilerin tehditlerinin engellenmesi için verdiği desteği anlattı.

Alimi, bölgede güvenliği, barışı ve istikrarı sağlamak için NATO ve çeşitli bölgesel ve uluslararası taraflarla stratejik ortaklık kurmayı arzuladıklarını dile getirdi.

Yemen'den NATO'ya son dakika çağrısı! Husilere büyük darbe

ABD, YEMEN'DE 5 NOKTAYA SALDIRI DÜZENLEDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün Yemen saatiyle 15.00 ile 20.00 saatleri arasında Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelere 5 hava saldırısı düzenlediği belirtilerek, 3 gemisavar seyir füzesinin, 1 insansız sualtı aracının ve 1 insansız deniz aracının imha edildiği aktarıldı.

Açıklamada, 23 Ekim’den bu yana Husilere ait ilk insansız sualtı aracının tespit edildiği belirtilerek, “CENTCOM, Yemen'in Husilerin kontrolündeki bölgelerinde gemisavar seyir füzeleri, insansız su altı aracı ve insansız deniz aracını tespit etti ve bunların bölgedeki ABD Donanması gemileri ve ticari gemiler için yakın bir tehdit oluşturduğunu belirledi. Bu eylemler seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir” denildi.

Yemen'den NATO'ya son dakika çağrısı! Husilere büyük darbe

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • Kurdi 2 ay önce Şikayet Et
    Dünya savaşlarının mimarı avrupa.nerde bir kan zulüm varsa orda avrupa var.
    Cevapla
  • isimsiz 2 ay önce Şikayet Et
    nereye bağlı olduklarına odaklanman gavur ittifakına saldırıyor mu ona bakın. tek bir müslüman ülke daha bir kurşun sıkamadı gazze için.adamlara helal olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bunlar da abd ye bağlıdır ondan destek istiyorlar çakallar.
    Cevapla
  • MİCANOVİÇ 2 ay önce Şikayet Et
    İlahi Yâ Râbbi : " YERYÜZÜNDE BİR TANE YÂHÛDÎ BIRAKMA " Amiiiiinnnnnn...Amiiiiinnnnnn....Amiiiiinnnnn.....
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    dünyayı yahudilerin yönettiğine inanan kitle
    Cevapla
  • İsoBaba 2 ay önce Şikayet Et
    Husiler İran bağlantılı. İran da ABD bağlantılı... Mesele anlaşıldı sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu