İsrail Refah'ta katliama hazırlanıyor

Eski İsrail istihbarat yetkilisi Avi Melamed, Netanyahu hükümetinin Refah kara saldırısını iptal etmek için uluslararası eleştirileri dikkate alma ihtimalinin çok az olduğunu söylüyor.

GİRİŞ 19.02.2024 10:38 GÜNCELLEME 19.02.2024 14:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eski İsrail istihbarat yetkilisi Avi Melamed, Netanyahu hükümetinin Refah kara saldırısını iptal etmek için uluslararası eleştirileri dikkate alma ihtimalinin çok az olduğunu belirtti.

Filistinlilerle görüşmelerde bulunan eski İsrailli müzakereci Melamed, Reuters haber ajansına şöyle konuştu: "Rafah, Hamas kontrolünün son kalesidir ve Refah'ta İsrail'in bu savaştaki hedeflerine ulaşmak için dağıtması gereken taburlar var."

HEDEFTE REFAH VAR

Melamed, İsrail'in Refah'a saldırısında olası tek gecikmenin, Hamas'ın esir müzakerelerine kabul etmesi olduğunu söyledi.

"Şehrin askerden arındırılması ve oradaki Hamas savaşçılarının teslim edilmesiyle birleştirilmediği sürece bu bile Refah'a ilerlemeyi geciktirmekten başka bir işe yaramaz" 

Savunma Bakanı Yoav Gallant Cuma günü İsrail'in Refah'ta Hamas'ın komuta merkezlerini ve tünelleri hedef alan operasyonlar planladığını söylemişti.

İsrailli bakandan Refah tehdidi: Ramazan'a kadar süre verdi!İsrailli bakandan Refah tehdidi: Ramazan'a kadar süre verdi!

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunun plmasına göz yumarsanız !!!!elimiz kolumuz bağlı seyretmeyeceğiz .
    Cevapla
  • Tarsuslu 2 ay önce Şikayet Et
    Refah size mezar olsun insallah rabbim ordaki masum insanları sen koru sana amanetleri
    Cevapla
  • Diriliş 2 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar bu kadar sessiz olursa bu siyonistler her istediklerini yapma cesaretini gösterecekler ey müslümanlar niye bu kadar ölü toprağı üstümüze serilmiş gibiyiz bu kadar mı dünya aşığı olduk bu kadar mı Allahtan değilde kuldan korkar olduk bu kadar mı rahatımıza düşkün olduk
    Cevapla
  • Ediyor 2 ay önce Şikayet Et
    Lanet olası hükümetler neredeler?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransız başkandan skandal Türkiye haritası paylaşımı
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?