Kanada, Filistinli kıza öldükten sonra vize verdi

Gazze'deki hasta kızını Kanada'ya getirebilmek için birkaç yıl önce Dışişleri Bakanlığı'na başvuran Filistinli anne Samar Alkhdour'a beklediği haber kızının ölümünden iki hafta sonra geldi.

Kanada, Filistinli kıza öldükten sonra vize verdi
Kanada, Filistinli kıza öldükten sonra vize verdi
GİRİŞ 19.02.2024 15:18 GÜNCELLEME 19.02.2024 15:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kanada'da yayın yapan CBC News kanalına göre, ülkeye sığınan Filistinli anne Samar Alkhdour, Gazze'deki hasta kızını ülkeye getirebilmek için birkaç yıl önce Kanada Dışişleri Bakanlığına başvurdu ancak kızı, izin çıkmadan hayatını kaybetti.

CBC News'e konuşan anne, Gazze'de akrabalarının yanında kalan serebral palsi hastası 13 yaşındaki kızını 2017'den bu yana göremediğini ifade etti.

İsrail'in 7 Ekim 2023 sonrası Gazze'yi işgali başladığında, kızının, akrabalarıyla bir kiliseye sığındığını aktaran Alkhdour, kızının hastalığı nedeniyle kullanması gereken ilaçlar, özel olarak tüketmesi gereken gıdalar olduğunu söyledi.

Alkhdour, İsrail'in Gazze'yi işgali nedeniyle kızının ihtiyaçlarının karşılanamadığını, sağlık durumunun kötüleştiğini bu nedenle yaşamını yitirdiğini aktardı.

Alkhdour, hayatını kaybetmesinden 2 hafta sonra, kızını ülkeye getirebilmesi için Kanada Dışişleri Bakanlığından izin çıktığını ifade etti.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • recep 2 ay önce Şikayet Et
    Yargılamak kolay. yargılanmak çok zor
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    İslâm âlemi birleşmediği sürece Batı'nın Haçlının, Siyonistlerin, ABD nın elinde oyuncak olacağımız kesin. Acaba suç katili Batı ve Siyonistlerin mi yoksa bizim mi?? Müslüman her alanda kendini geliştirmediği, ülkesine sahip çıkmadığı sürece düşmana kızmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yaa bir kere sen anne olsan kızını bırakıp oraya gitmezdin Allah onu senin yanına nasip etmedi yılbaşı ağacının yanında resim çekilip sen çoktan onlardan olmuşsun bile.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hangi islam alemi pardon? La ülkenin yarısını hain kafir ilan eden bölücülersiniz siz kim islam alemini birleştirmek kim?
    Cevapla
  • Akrep 2 ay önce Şikayet Et
    Dalga geçmişler rabbim kederli ailesine sabırlar versin
    Cevapla
  • Yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'den isteseydiniz keşke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’