Peru'da 5,1 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Peru'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Casma ve Huarmey kentlerinde de orta şiddette hissedildi. "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alan Peru'da can kaybı yaşanmadı.

Peru'da 5,1 büyüklüğünde deprem
Peru'da 5,1 büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 19.02.2024 21:05 GÜNCELLEME 19.02.2024 21:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), merkez üssü Peru'nun Ancash bölgesindeki Chimbote kenti olan 5,1 büyüklüğündeki depremin, yerin 55,8 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.

Ancash Bölgesel Acil Durum Operasyon Merkezinden (COER) yapılan açıklamada, ülkenin kıyılarında herhangi bir tsunami uyarısının verilmediği duyuruldu.

Deprem, Casma ve Huarmey kentlerinde de orta şiddette hissedildi.

Perulu yetkililerden yapılan açıklamada, can ve mal kaybının yaşanmadığı bilgisi paylaşıldı.

Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Peru, "Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • azrail 2 ay önce Şikayet Et
    İnsallah israil de olur deprem tüm israil yıkılır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi