ABD duyurdu! İngiliz gemisi füzeyle vuruldu! Kızıldeniz'de imdat çağrısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’deki İran destekli Husilerin dün Kızıldeniz’de İngiltere’ye ait bir yük gemisini iki füze ile hedef aldığını ve füzelerden birinin gemiye isabet ettiğini duyurdu.

GİRİŞ 19.02.2024 22:24 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:52
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki saldırılarına devam ederken ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yeni bir Kızıldeniz duyurusu geldi.

ABD duyurdu! İngiliz gemisi füzeyle vuruldu! Kızıldeniz'de imdat çağrısı

ABD: HUSİLER, İNGİLİZ GEMİSİNİ FÜZEYLE VURDU

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Yemen’deki İran destekli Husilerin dün sabah saatlerinde Kızıldeniz’de İngiltere’ye ait Belize bayraklı MV Rubymar adlı yük gemisini iki füze ile hedef aldığı duyurularak, füzelerden birinin gemiye isabet ettiği aktarıldı.

ABD duyurdu! İngiliz gemisi füzeyle vuruldu! Kızıldeniz'de imdat çağrısı

GEMİ İMDAT ÇAĞRISINDA BULUNDU

Saldırı sonucu gemide hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Gemi imdat çağrısında bulunmuş ve koalisyona ait bir savaş gemisi başka bir ticari gemiyle birlikte MV Rubymar'ın mürettebatına yardım etmek üzere çağrıya yanıt vermiştir. Mürettebat ticari gemi tarafından yakındaki bir limana nakledilmiştir” denildi.

ABD duyurdu! İngiliz gemisi füzeyle vuruldu! Kızıldeniz'de imdat çağrısı

HUSİLER DE İKİ ABD GEMİSİNİ VURDUKLARINI AÇIKLADI

Husiler, ABD’ye ait Sea Champion ve Navis Fortuna adlı ticari gemilere Aden Körfezi'nde saldırı düzenlediklerini açıkladı. Husiler, saldırıların Filistinlilere destek ve Yemen'e yönelik "ABD-İngiltere saldırganlığına" yanıt olarak yapıldığını belirtti.

ABD duyurdu! İngiliz gemisi füzeyle vuruldu! Kızıldeniz'de imdat çağrısı

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 171
  • Cuheyman Uteybi 2 ay önce Şikayet Et
    Amerika çok yakında hareket eden aktif deniz mayınları ile tanışacak Yahudilerin yönettiği devletler yıkılacak şirketler iflas edecek dünyanın her yerinde kargoları hedef alınanacak yavaş yavaş yıllarca sürecek
    Cevapla
  • Helal 2 ay önce Şikayet Et
    Kizil Denizde o kadar cok ticari gemi bulunuyor ki, hepsinin korunmasi cok zor. Gözün kapali bir füze atsan herhangi bir gemiyi vurman büyük bir ihtimal.
    Cevapla
  • HIZIR TALEBESİ 2 ay önce Şikayet Et
    ABD vurulacağını biliyordur.. Hiçbir önlem almamıştır.. Bu tarz saldırıların artmasına da müsaade edecektir.. Bu sayede ileride İrana karşı bir operasyon için meşru bir zemin hazırlamaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ne heyecanlı sonra ne olmuş ya Bir şey olduğu yok
    Cevapla
  • 1071 2 ay önce Şikayet Et
    Burama'daRohingya'da Türk Mezarlığının ne işi var, cevap; katil ingiliz parmağı var, ONUN İÇİN BÜTÜN İNGİLİZ SOYKIRIMCI SÖMÜRGECİ KATİLLER GEBERSE UMURUMDA DEĞİL !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...