ABD, İsrail'i kınadı! BMGK'ye son dakika Gazze çağrısı

ABD, İsrail-Hamas savaşında geçici ateşkes çağrısında bulunan ve İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a kara harekatına karşı çıkan bir karar taslağını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunarak İsrail'i kınadı.

GİRİŞ 20.02.2024 03:51 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:40
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken şimdiye kadar İsrail’e verdiği askeri destekle bilinen ABD’den ilk niteliğinde bir adım geldi.

ABD, geçici ateşkes çağrısında bulunan ve İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'a kara harekatı yapmasına karşı çıkan alternatif bir karar taslağını Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne sundu.

ABD, İsrail'i kınadı! BMGK'ye son dakika Gazze çağrısı

ABD, GAZZE'DE GEÇİCİ ATEŞKESE DESTEK VERME ÇAĞRISI YAPTI

BM Güvenlik Konseyi’ne "Tüm rehinelerin serbest bırakılması formülüne dayalı olarak Gazze'de mümkün olan en kısa sürede geçici bir ateşkese destek verme” çağrısı yapılan taslakta, “Gazze'ye insani yardım sağlanmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması” gerektiği ifade edildi.

ABD, İsrail'i kınadı! BMGK'ye son dakika Gazze çağrısı

BÜYÜK BİR KARA HAREKATININ GİRİŞİLMEMESİ GEREKTİĞİ VURGULANDI

“Mevcut koşullar altında Refah'a yönelik büyük bir kara harekatının sivillerin daha fazla zarar görmesine ve potansiyel olarak daha fazla insanın yerinden edilmesine yol açacağı” belirtilen taslakta, böyle bir hamlenin “bölgesel barış ve güvenlik üzerinde ciddi etkileri olacağı ve bu nedenle mevcut koşullar altında böylesine büyük bir kara harekâtına girişilmemesi gerektiği” vurgulandı.

ABD, İsrail'i kınadı! BMGK'ye son dakika Gazze çağrısı

ABD, İSRAİLLİ BAKANLARIN ÇAĞRILARINI KINADI

Bazı İsrailli bakanların Yahudi yerleşimcilerin Gazze'ye taşınması yönündeki çağrılarını kınayan ve Gazze'de uluslararası hukuku ihlal edecek her türlü demografik ya da bölgesel değişiklik girişimini reddeden taslakta, “herhangi bir tarafın kuracağı sözde tampon bölgeler ile sivil altyapının yaygın ve sistematik şekilde yıkılmasına yol açacak ve Gazze topraklarını geçici ya da kalıcı olarak daraltacak her türlü eyleme” karşı olunduğu ifade edildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 181
  • Eren koksal 2 ay önce Şikayet Et
    Bu bir plan olsa gerek.misirin uyarısı ise yaramış olsa gerek.abdnin İsrail'i kinadigi tarihte var midir
    Cevapla
  • Musa Yaşar 2 ay önce Şikayet Et
    İşgalci siyonistlere bu soykırım katliyam imkânını sunan terror destekcisi amerikan siyonizmi ab batı emoeryalizmi katillerdir ÂLLÂH'IN LAHNETİ ZALİMLERİN ÜZERİNE ilel ebed azab olsun
    Cevapla
  • Hasan Öztürk 2 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle Amin
    Cevapla
  • Amasyali 2 ay önce Şikayet Et
    İt itin etini yermi günümüzün fraunlari
    Cevapla
  • A.turk 2 ay önce Şikayet Et
    Bu haçlılar ve yahudiler tarih boyunca Müslümanlarının düşmanlıklar.
    Cevapla
  • Necati 2 ay önce Şikayet Et
    Ben seni kinayacagim , ama ciddiye almayın.ulkemde oluşan olumsuz kamuoyunu duzeltmem lazım diyor.ayni zamanda cephane ve para tam gaz İsrail'e akıyor.buna sadece aptallar inanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!