DSÖ'den yeni salgın uyarısı: Her şey olabilir!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 salgını sırasında yaşanan pek çok sorunun hala devam ettiğini belirterek, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını söyledi.

GİRİŞ 20.02.2024 07:46 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:09
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, CNN'de katıldığı programda salgın dönemi ve sonrasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"SORUN DEVAM EDİYOR"

Covid-19 salgınında "zamanında ve şeffaf" bilgi paylaşımı ve küresel koordinasyonda yaşanan sorunların hala sürdüğünü ifade eden Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını kaydetti. 

"HER ŞEY OLABİLİR"

Ghebreyesus, aşı ve ilaç gibi salgınla mücadelede kullanılan araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşmasını" imzalamaya çağırarak, "Gördüğümüz kadarıyla, sistemimizde boşluklar var. Bir şey olursa, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ama biz buna anında müdahale edebilir ve böylece hasarı en aza indirebiliriz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Celal 2 ay önce Şikayet Et
    Şeytanlar ve medyası iş başında
    Cevapla
  • Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    Yeni bir oyun daha yani
    Cevapla
  • En Baba Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    19 kesmedi, 29'u gönderin ben hazırım!
    Cevapla
  • ADÜLHAMİD HAN 2 ay önce Şikayet Et
    bu salgın işi BÜYÜK İLAÇ TİCARETİ YAPANLARIN İŞİDİR BELKİ.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bu dünyanın, bütün insanların ve hatta bütün canlıların en büyük düşmanı Siyonist Yahudilerdir. İnsanlar birbiriyle savaşmak yerine, virüslerle, salgın hastalıkla, çevre kirliliği ile, ekonomik krizlerle mücadele etmek yerine gerçek düşmanı olan Siyonist Yahudilerle savaşıp onların kökünü kurutsalar, bütün sorunların sebebi olan asıl bataklığı kurutmuş olurlar, barış ve huzura ererler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı