Türkiye, BAE'yle yaptığı sukuk anlaşmasını askıya aldı

Bloomberg'e göre Türkiye, geçtiğimiz yıl BAE ile yaptığı 8.55 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak daha ucuz seçeneklere yöneldi. İki ülke arasındaki sukuk anlaşması, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yapılmıştı.

GİRİŞ 20.02.2024 13:13 GÜNCELLEME 20.02.2024 15:57
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yaptığı 8.5 milyar dolarlık sukuk anlaşmasını askıya alarak daha ucuz seçeneklere yöneldi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen lakin görüşmelerin detaylarına hakim kişilerin Bloomberg'e verdiği bilgilere göre Ankara, Birleşik Arap Emirlikleri'nin varlık fonu "Abu Dabi Development Holding Co PJSC" tarafından talep edilen getirileri elverişsiz buldu.

Yatırımcıların, Merkez Bankası'nın bu yıl içinde faiz oranlarını düşüreceği beklentisi, oluşmakta olan piyasa borçlarına olan isteği artırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kasımda verdiği bir demeçte, Abu Dabi varlık fonuna yapılacak ilk tahvil satışının 2023 sonuna kadar başlayacağını söylemişti.

BAE ile Türkiye arasındaki sukuk anlaşması, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yeniden imar çabalarına yönelik finansman aramak için yapılmıştı. Hükümete göre, depremlerin hasarı 100 milyar doları aşıyor.

Yatırımcıya faizsiz sabit getiri imkanı sunan sukuk, Asya ve Körfez ülkelerinde yaygın olarak kullanılıyor. İslam'ın hukuk prensiplerine uygun olarak hazırlanan sukuk, "İslami finansman kaynaklı bono" olarak da biliniyor.

KAYNAK: BLOOMBERG
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Sermers 2 ay önce Şikayet Et
    Şunu anlamıyorum bu Bae 15 temmuz faillerinden değilmiydi kafam.almıyor ne değişti
    Cevapla
  • Çetinkaya 2 ay önce Şikayet Et
    birkere birleşik arap emirliklerliklerine bakmak lazım, nasıl bir yapı? kimlerden oluşuyor, knlardan Bize hiç dost olmaz, ilamazda zaten çünkü içindeki yapı Bize düşman olan milletlerden kurulmuş bir yapı yarın amarika ve avrupa çökünce bakalım kimin himayesine girecek kime yalakalık yapacaklar, paraları da bir işe yaramayacak...
    Cevapla
  • Mst 2 ay önce Şikayet Et
    Onlar çökmeden biz cokmeliyiz
    Cevapla
  • Kadir 2 ay önce Şikayet Et
    Yarından kastın ne zaman mesela? 250 yıl sonra filan mı? :D
    Cevapla
  • Şahin 2 ay önce Şikayet Et
    Amerika çökünce mi. Neyin kafasını yaşıyorsun
    Cevapla
  • Deli 2 ay önce Şikayet Et
    Devletler arasında dostluk olmaz ortak çıkarlar olur.
    Cevapla
  • bozkurt sivas 2 ay önce Şikayet Et
    alpapazı ver doları para için yapılmayan ne kaldı yazık
    Cevapla
  • Emin bey 2 ay önce Şikayet Et
    Bakacağınız yüze tükürmeyin , tüküreceğiniz yüze bakmayın . Çok güzel sözdür . Anlayana
    Cevapla
  • Uğur 2 ay önce Şikayet Et
    Devletler arası geçerli bir şey değil bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!