İsrail istihbaratından hükümete "din savaşı" uyarısı

İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar'ın, ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirilmesinin "Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği" konusunda hükümeti uyardığı bildirildi.

GİRİŞ 20.02.2024 15:34 GÜNCELLEME 20.02.2024 17:17
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar'ın, ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlama getirilmesinin "Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği" konusunda hükümeti uyardığı bildirildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Şin-Bet Direktörü Bar, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması talimatı verdiği güvenlik toplantısında, Filistinlilere kısıtlamalar getirilmesinin öfkeli bir tepkiye yol açacağını ve bu durumun da Hamas'ın işine yaracağını söyledi.

Bar, toplantıya katılan bakanları, kısıtlamaların Müslüman-Yahudi çatışmasına yol açabileceği konusunda uyardı.

MESCİD-İ AKSA GİRİŞİNİN YASAKLANMASI ÇAĞRISI

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, daha önce X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Filistinlilerin ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

İsrail'in "Kanal 13" televizyonunun 18 Şubat'ta yayınladığı haberde, Şin-Bet'in İsrail içindeki Filistinlilerle polis arasında çatışmalar yaşanacağı yönündeki uyarılarına rağmen Netanyahu'nun, Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanmasına onay verdiği ifade edilmişti.

HAMAS'TAN TEPKİ

İsrail Başbakanlığı da dün bir açıklama yaparak "ramazanda Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da ibadetlerinin kısıtlanması" kararının "güvenlik göz önüne alınarak dengeli biçimde alındığını" iddia etmişti. Açıklamada, Mescid-i Aksa'da kimlerin ibadet edebileceğine ve ne tür kısıtlamalar uygulanacağına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.

Hamas ise İsrail'in ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlama kararını "Siyonist suçun ve din savaşının derinleşmesi" olarak değerlendirmişti.

Tel Aviv yönetimi, 7 Ekim'den bu yana Filistinlilerin özellikle cuma günleri başta olmak üzere Mescid-i Aksa'ya girişlerine kısıtlamalar getiriyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Ülser orgen 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail terorit vahsetti ve soykırımı gelen yardımı sivil Yahudiler engel lerse ve ramazan a kadar devam. Ederse İslam ülkelerinde olan Yahudilere durumu vahim olur bu zülmü yapanlar İsrail haberi olsun
    Cevapla
  • ümmü gülsüm 2 ay önce Şikayet Et
    kahrolsun israil yaşasın filistin
    Cevapla
  • ummugulsum 2 ay önce Şikayet Et
    kudüs filistinli kardeşlerimizin müslümanların bizim asıl orada yahudi 'lerin ne iş var heyyyy dünya liderleri bir müslüman beldesine filistin in parçasına neden filus tin giremiyor. yuh olsun tüm dünya ya iyi ce izleyin sakın adalet sağlamayin.israil ne isterse o dimi ...varmı böyle adalet ..yerleri yurtları canları malları herseyleri ni yahudiler yok etti ...izleyin mazlumun ahı ALLAH
    Cevapla
  • Rvp 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten cikti yahudilerin sonu geldi
    Cevapla
  • Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde ki 1927 yılında gelen 210 bin yahudi ve bunların yardakçısı lions ve lotari kulüpleri masonlar bir bir temizlemedikçe ve de yahudi malları boykot edilmedikçe birşey çıkmaz. Içimizde müslüman görünen çok sayıda yahudileşmiş insanlar var gidin bakın boykotu bırak yahudi malı ucuzladı diye akin ediyorlar. Bu sebeple islam çürükleri bırakıyor avrupadan çiğ gibi müslüman geliyor.
    Cevapla
  • Cavit 2 ay önce Şikayet Et
    Zırvalamada zirve. Milletimiz bu tür zırvalara pek bi meraklıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu