ABD'den Rusya'ya yaptırım kararı! Biden talimat verdi

ABD yönetimi, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapishanede ölümünden sorumlu tuttuğu Moskova yönetimine yönelik cuma günü yeni yaptırımlar açıklayacağını duyurdu.

GİRİŞ 21.02.2024 02:28 GÜNCELLEME 21.02.2024 09:31
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Son dakika Rusya haberleri: Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, çevrim içi düzenlediği basın brifinginde, Navalnıy'ın ölümüyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

ABD'den Rusya'ya yaptırım kararı! Biden talimat verdi

'RUSYA'YA KAPSAMLI BİR YAPTIRIM PAKETİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Kirby, Rusya'nın dünyaya bu konuda ne mesaj verirse versin Navalnıy'ın ölümünden sorumlu olduğunu savunarak, "Devlet Başkanı Putin ve onun hükümeti, Bay Navalnıy'ın ölümünden sorumludur. Buna karşılık olarak Başkan Biden'ın talimatı doğrultusunda, cuma günü Rusya'yı sorumlu tutarak kapsamlı bir yaptırım paketi açıklayacağız." ifadesini kullandı.

ABD'den Rusya'ya yaptırım kararı! Biden talimat verdi

PUTİN SORUMLU TUTULACAK

Yaptırım paketinin içeriğine girmeyen Kirby, bu paketle hem Navalnıy'ın ölümünden hem de Ukrayna'daki saldırılarından ötürü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sorumlu tutulacağını vurguladı.

Kirby, Rusya'nın Ukrayna'da yönelik saldırılarının devam ettiğini ifade ederek, Kiev'e destek olmak amacıyla yeni destek paketinin Kongreden bir an önce çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Misafirﷻ 2 ay önce Şikayet Et
    Eyyy ABD, senin Usagin Sisi de Muhammed Mursiyi öldürdü, yaptirimin neredeydi ozaman? Iki yüzlü Fasist ABD. Bizlerde sizlerin yaptignizi unutmayacagiz. Biden ve Itleri.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    adi herif filistinde yeni doğan bebekleri katlediyorsunuz allah cezasını versin inşallah başka bir yerde bir haksızlık karşısında hopluyor gibisin yalandan israillebir olup Filistininde kadın yaşlı çocuk demeden katlet baskalarina gelince adaletten bahsetmeyin
    Cevapla
  • ismail 2 ay önce Şikayet Et
    o bü yük avizeler kafanıza düşsün de belki akıllanırsınız
    Cevapla
  • MUZTAVA 2 ay önce Şikayet Et
    amerikaya ne.? Ya ne pis sümük gibi yapi$an mikrop bir ülke.ALLAH AMERIKANIN BATI$INI SULARA GÖMÜLMESINI BU YAZIYI OKUYAN HERKEZE NASIP ETSIN.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Rus ile Çin gebermidikce dunyada bariş Olmaz!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sen neyin kafasni yasiyorsun, demeki ABD´li olmak icin can atan birisisin. Senin daha dünyadan haberin yok. Git kumda oyna Bebe.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok