Yunan Bakan’dan ilginç çıkış! “Türklerin önüne geçmek için mücadele ediyoruz”

Türkiye'nin savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesi dünyada geniş yankı uyandırırken, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'tan ilginç bir çıkış geldi.

Yunan Bakan’dan ilginç çıkış! “Türklerin önüne geçmek için mücadele ediyoruz”
Yunan Bakan’dan ilginç çıkış! “Türklerin önüne geçmek için mücadele ediyoruz”
GİRİŞ 21.02.2024 20:58 GÜNCELLEME 21.02.2024 20:58
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir Yücel

Türkiye, son dönemlerde yaptığı hamleler ile İnsansız Hava Araçları noktasında dünya sıralamasında ilk sıralara yerleşti.

Özellikle Milli teknoloji hamlesi altında geliştirilen projeler ile rakiplerine fark attı.

Bayraktar İHA-SİHA, Bayraktar TB3, ANKA-3, Bayraktar Kızılelma ve son olarak Milli Muharip Uçağımız KAAN’ın gökyüzü ile buluşmasından sonra, dünyada adımızdan söz ettirmeye devam ediyoruz.

ÜRETİM BANDINDAN TEK İHA İNMEDEN İFLAS ETMİŞTİ 

Daha önce Türkiye ile yarışabilmek için Soukos Robots şirketini kuran Yunanistan, henüz bir hava aracı üretemeden şirketin iflas ettiğini duyurmuştu. Şimdi ise son çırpınış olarak yeni bir hamle ile Türkiye'yi hava aracı noktasında geride bırakmayı hedefledikleri projeyi Savunma Bakanları Nikos Dendias açıkladı.

SELÇUK BAYRAKTAR’IN HOCALARI ÜZERİNDEN BAŞARI AMAÇLANIYOR!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias son yaptığı açıklamada “Hava aracı konusunda Türklerin önüne geçmek için hangi yolu izlememiz gerektiğini çok iyi biliyoruz” diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Altıncı nesil bir savaş uçağı üretmeyi hedeflemiyoruz ama ne yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Selçuk Bayraktar’a eğitim veren profesörler Yunanistanlıydı. Yurtdışında yaşayan insan sermayemizi ülkemize taşıyacağız ve böylelikle pek çok konuda harika olabileceğimizi biliyoruz.”

YUNAN MEDYASI COŞTU!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın açıklamaları sonrasında Yunan Medyasından Türkiye’ye karşı manşetler atıldı. Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden ‘Pentapostagma’ Savunma Bakanlarının açıklaması sonrası ‘Türklerin artık korkacağı iki Yunan İHA’sı ARCHYTAS ve GRYPAS, adalar ve Ege’deki hakimiyeti Türklerin aleyhine çevirecek. Yunan insansız hava aracı ARCHYTAS testlere başlıyor, GRYPAS ise planlanandan önce hazır olacak’ denildi.

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • Yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Bir İstanbul nufusu kadar nüfusa sahip ,borç batağında olan ,500 yıl bu ülkenin bir vilayeti olmuş bir ülkenin bizi hedef tahtasına oturtmasi onun kompleksini korkusunu dile getirirken bizim onları haber yapmamizin amacı ne olabilir ki ? Zamani geldiğinde onların efendileri diz çökecek sonra da uşaklar efendi değiştirecek. Yeterki kutlu yoldan taviz vermeden devam edelim...
    Cevapla
  • Metin. 2 ay önce Şikayet Et
    Dendias Türkiye'nin kendilerinden fersah fersah önde olduğunu biliyor. Yinede onun bunun topuyla, tüfeğiyle bizimle aşık atmaya kalkıyorlarlar. Dendias kurnaz, hokkabaz bir siyasetçi.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Doğru dürüst bir sanayileri yok. Dayamışlar arkalarını Avrupa birliğine yaşayıp gidiyorlar. Bence haber değeri olmayan ve dikkate alınmayacak bir ülke AB parayı kesse perişan olurlar.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Uyuyan dev uyandıı Türkiye Cumhuriyeti gümbür gümbür geeliiyoor
    Cevapla
  • Ruhi 2 ay önce Şikayet Et
    Lan oğlum bi durun! saçımı taramak için tarağımı çıkardım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...