Barzani'den PKK tepkisi: Kabul etmiyoruz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Barzani, "PKK, Kürt Bölgesi ve Irak için büyük bir bela. Kurumlarımıza değer vermiyorlar; Türkiye'yi topraklarımızdan tehdit ediyorlar. Bu bizim açımızdan hiç bir şekilde kabul edilemez." dedi.

Barzani'den PKK tepkisi: Kabul etmiyoruz
Barzani'den PKK tepkisi: Kabul etmiyoruz
GİRİŞ 22.02.2024 11:59 GÜNCELLEME 22.02.2024 12:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Al Arabiya televizyonuna mülakat verdi.

"Türkiye, Irak Kürt Bölgesi'nde PKK'yı vurduğunda Erbil ile Ankara arasında herhangi bir koordinasyon oluyor mu?" sorusuna, "PKK, Kürt Bölgesi ve Irak için büyük bir beladır. Onlar Kürt Bölgesi'nin meşru kurumlarına hiç değer vermiyorlar ve Türkiye'yi topraklarımızdan tehdit ediyorlar. Bu prensibi tamamen reddediyor ve Kürt Bölgesi topraklarının ister Türkiye ister İran olsun komşularımız için bir tehdit kaynağı haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Bu ülkelerin muhalifleri Kürt Bölgesi'ni kendilerine güvenli bir bölge olarak görüp bu ülkelere sorun yaratmak için kullanamaz. Ne yazık ki PKK bu konuda çok kötü bir rol oynuyor. Kürt Bölgesi'nin dağlık alanlarını kullanarak Türkiye'ye sorun yaratmaya çalışıyor. Bu bizim açımızdan hiç bir şekilde kabul edilemez." diye cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir açıklama yapan Barzani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la da bir araya gelmişti.

Barzani'den PKK açıklaması: Dikkati çeken Türkiye detayıBarzani'den PKK açıklaması: Dikkati çeken Türkiye detayı

Bakan Fidan'dan, Barzani ile kritik görüşme!Bakan Fidan'dan, Barzani ile kritik görüşme!

Barzani ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, geçtiğimiz günlerde görüşmüştü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • ŞİRİNLER 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail mi verdi bu akılları?
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Koskoca bir YALAN. Saddam Hüseyin'e rahmet okumamak mümkün değil, Allah cc rahmet eylesin. Ikby Kürt değil Yahudi toprağı yapılmıştır. Kurdistan adı altında kandırıyorlar Kürtleri. Irak ve diyelim ıkby de en zengin kimler bakın görün. Pkk teröristleri besleyen Amerika 'dan emir alan ıkby Yahudi yönetimi esas kendini aptal yerine koyuyor.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 2 ay önce Şikayet Et
    Günaydıııııııııııııı ulen yıllardır zaten siz himaye edip PKKbelasını PKK Çıbanını siz büyütmedinizmi geç bunları inandırıcı değilsiniz Elhamdülillah Türkiye Cumhuriyei Devletinin güçlü ve kararlı olması nedei ile bu açıklamaları yapıyorsunuz Emperyalistlerin israil ab nin Petrol kuyularının bekçiliğini yapıyorsunuz
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    adam olun efendi olun
    Cevapla
  • erdem değer 2 ay önce Şikayet Et
    el altından destek verip görünürde tepki gösteriyorsunuz. sizin soyunuz sopunuz komple alçak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok