İsrail'in neden olduğu 'sonik patlama' büyük paniğe yol açtı

Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçakları, Sur kenti semaları üzerinden ses hızını geçerek art arda 2 sonik patlamaya neden oldu.

İsrail'in neden olduğu 'sonik patlama' büyük paniğe yol açtı
İsrail'in neden olduğu 'sonik patlama' büyük paniğe yol açtı
GİRİŞ 22.02.2024 15:14 GÜNCELLEME 22.02.2024 15:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail ordusuna ait 2 savaş uçağı, Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti semaları üzerinde ilk önce sortiler gerçekleştirdi, ardından kent üzerinde alçak uçuşlar yaptı. Ses duvarını aşan İsrail savaş uçakları 2 defa sonik patlama yaptı. Patlama sesi kent genelinde büyük bir panik ve endişeye yol açtı.

HAVA SALDIRILARI BÜYÜK YIKIMLARA NEDEN OLDU

İsrail'e ait topçu birlikleri de Lübnan'ın Ramya, Ayta eş Şaab, Kefr Hammam, Mecdel Zun beldelerini ağır topçu atışlarıyla vurdu. İsrail'in Lübnan topraklarındaki Hiyam köyündeki bazı evlere düzenlediği hava saldırısı sonucu bölgede büyük yıkım meydana geldi.

HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ

Hizbullah Hareketi ise yaptığı açıklamada İsrail'in sınır üzerinde yer alan 4 askeri mevziisine yönelik farklı silahlarla saldırı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada;

Smaka ve Ruveysat el Alem mevziisi ile İsrail askerlerinin Kfar Yuval yerleşim biriminde konuşlandığı bir bina ve Kiryat Şmona'daki 769. Tümen'in füze, güdümlü füze ve uygun silahlarla hedef alındığı kaydedildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 206 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas mensubunun yanı sıra 43 Lübnanlı sivil, 1'i asker, 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    suanki Hizbullah ehli sünnet muslumanlari kullanıyor şimdiki Hizbullah İran uydurması sahte dir gercek değildir
    Cevapla
  • Hüseyin Keser 2 ay önce Şikayet Et
    Ya hepsi beraber, danışıklı döğüş yahudinin tesilli uşağı..iran aman israile hiç bir sey yapmayın dedi alçak nasrallah çat pat yapıyor..hepsi ırakta orta doğuda gizli nuttefik..mişel aun lübnanlı hıristiyanlar hepsi müslüman düşmanı uyumaya devam değil munafilıklığa alçaklığa hainliğe devam..bizdede milletin yarısı nerdeyse gavur olmuş itrifakları abd apo yahudiler rumlar vs ne günler
    Cevapla
  • Neco 2 ay önce Şikayet Et
    İran şebbihaları şavşsanıza itrail ile .ancak müslümanla şavaşırsınız.
    Cevapla
  • Vatandaş21 2 ay önce Şikayet Et
    Hava sahasına nasıl girebiliyor ? Bu ne cüret hava savunmaniz nerede Lübnan yoksa ülke degilmisin
    Cevapla
  • Ayarcı 2 ay önce Şikayet Et
    Lübnan'da silahlı kuvvetleri ne iş yapıyor, bir füze bile atamıyorlarmı ???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı