Putin, Rus stratejik bombardıman uçağı 'Tu-160M' ile uçtu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus stratejik bombardıman uçağı "Tu-160M" ile uçuş gerçekleştirdi.

GİRİŞ 22.02.2024 18:12 GÜNCELLEME 22.02.2024 18:45
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Rus basınındaki görüntülerde Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bulunan Putin'in, "Tu-160M" ile uçması yer alıyor.

NATO'nun "Blackjack" adıyla tanımladığı "Tu-160"ın geliştirilmiş versiyonuyla uçan Putin, dün de aynı uçağın bir modelini Kazan'daki üretim tesisinde incelemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, uçuşun yaklaşık 40 dakika süreceğini, uçağın rotasının "askeri sır" olduğu gerekçesiyle açıklanmayacağını söylemişti.

Nükleer silah taşıma kapasitesine sahip "Tu-160M", 2 bin kilometreye ulaşarak ses hızının üzerine çıkabiliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • UNKNOW 2 ay önce Şikayet Et
    Günümüzdeki çok katmalı hava savunma sistemleri ve elektronik harp kabiliyetleri göz önünde bulundurulursa öyle vurulamaz bir uçak değil.
    Cevapla
  • meyyid 2 ay önce Şikayet Et
    rusyanın dibinde yani karadenizde abd savaş gemileri ve denizaltıları cirit atıyor.ama abdnin dibinde rus savaş gemisi yok.anlayın farkı.tek çare islam birliği yani halifelik.
    Cevapla
  • hans 2 ay önce Şikayet Et
    he he tabi tabi
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Muhtemelen Rusya'nın açık denizleri dibinde Amerikan ve İngiliz Nükleer denizaltıları dolanıyor . Kırmızı düğmeye basıp tüm Uzay , Hava , Kara ve Deniz savunma ve saldırı sistemini harekete geçirmek için Pentagon'un talimatını bekliyorlar . Kısa vadede çare , Şeytanla aşık atmamaktır .
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    su 57. su,37. adamlar. herşeyi. bizim gibi kendileri. yapıyor. sadece. sadece. harakiri. yapsa. o. ülken üzerinde. du şunun neler. olur. ......
    Cevapla
  • AbdülhamitHan 2 ay önce Şikayet Et
    Bizim gibi kendileri yapıyor ;)))
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    O kadar etkili olsaydı zaten Ukranya karşı hemen kulanmaktan kacinmazlardi, bir ülkede hava savunma sistemleri bol olduğu zaman böyle uçaklar asla etkili olmaz, çünkü çok büyük ve radara karşı "stealth" fonksyonlari yok. Yani ancak hava savunma sistemleri olmayan bir ülkeye karşı için etkili olur...Türkiye gibi.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 2 ay önce Şikayet Et
    biraz Hisar ve Siper hava savunma sistemlerini araştır,itrailin demir kubbesi embesil kalıyor yanında !!!
    Cevapla
  • Haydar 2 ay önce Şikayet Et
    Ben senin aklını öpeyim de rahatla
    Cevapla
  • Türük 2 ay önce Şikayet Et
    hava savunma sistemimiz yok mu bilgin yok galiba ülkemizde ciddi hava savunma sistemleri yapılıyor ne patriota ne s 400 e gerek kalmayacak yakında
    Cevapla
  • Edib 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yatıyor değil mi?
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Bizimle Amerikayı, Avrupayı kıyaslayanlara bir çift sözüm var. Adamların ilk kurdukları şirketler 1650 yıllarına dayanıyor, 1700 lerde yüzlerce şirketleri vardı ve bir çoğu bugün faaliyetteler. O yıllarda bizim sadece İstanbulda bir kaç şirketimiz var onlarda Ermeni nin, Rumun, Yahudinin. 1930 larda Biz uçak üretirken hatta Hollanda dan sipariş alırken 1938 de Airbus yeni kuruluyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim