İngiltere eski başbakanından derin devlet sitemi: Her şeyi onlar yönetiyor

Eski İngiltere başbakanı Liz Truss, Çarşamba günü Amerika'da katıldığı bir programda ülkesinin derin devlet tarafından yönetildiğini ve kendisinin buna karşı mücadele verdiğini söyledi.

GİRİŞ 23.02.2024 11:07 GÜNCELLEME 23.02.2024 18:16
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Eski İngiltere başbakanı Liz Truss, Çarşamba günü Amerika'da katıldığı bir programda ülkesinin derin devlet tarafından yönetildiğini söyledi.

DERİN DEVLETLE MÜCADELE ETTİM

Truss "50 günlük Başbakanlık görevim boyunca derin devletle mücadele ettim. Vaatlerimi hayata geçirmeme izin vermediler."  diyen Truss "Müesses nizamın büyük tepkisiyle karşılaştım. ABD ve İngiltere, derin devlet tarafından yönetiliyor. İngiltere'de eskiden politikacıların elinde olan güç, son 30 yılda bürokratlara ve hukukçulara geçti." açıklamasını yaptı.

SOL AJANLAR DERİN DEVLETTE FAALİYET GÖSTERİYOR

Eski başbakan, "sol" ajanların idari devlette ve "derin devlette" faaliyet gösterdiğini söyledi.

Truss ayrıca "İngiltere'de vergileri azaltma, hükümetin boyutunu küçültme ve demokratik hesap verebilirliği yeniden tesis etme çabalarımı sabote ederken bunu ilk elden kendim gördüm. Demokratik yollarla seçilen hükümetlerin kendi politikalarını hayata geçiremediğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 78
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    İşte o sizin derin devletiniz bizdede muhalefeti ve bürokrasinin belli kısmını kendileri ve fetö tarafından ellerine geçirdi.
    Cevapla
  • Muhtar 5 ay önce Şikayet Et
    hayda sizin derin devletler müslümanların karışması ile ilgilenmekten başka sizinledemi ilgileniyormuş hayretbirşey abd nin kuyruğuna talanlar siyaret üretemez çünki adamlar gençlerine gü enmiyor helsini 75 in üzdrindekiler yönetiyor bütündert yenilenemiyorlar
    Cevapla
  • Batı Trakyalı 5 ay önce Şikayet Et
    Günaydın teyze.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 5 ay önce Şikayet Et
    onların partilerinin gençlik kollarına bile siyonistler sızıp geleceğin vekillerini kendi güdumlerine alıyorlar.
    Cevapla
  • gerçekler 5 ay önce Şikayet Et
    yahudi her yeri ele geçirmiş dünyayı yönetiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi