Bir ülke daha açıkladı! Kızıldeniz'e yüzlerce asker gönderiyor

Almanya'da Federal Meclis (Bundestag), Avrupa Birliği'nin (AB) Kızıldeniz'de ticari gemilerin güvenliğini sağlamaya yönelik oluşturduğu "Aspides" misyonuna Alman askerlerinin gönderilmesine onay verdi.

GİRİŞ 23.02.2024 20:33 GÜNCELLEME 24.02.2024 10:27
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Son dakika Almanya haberleri: Almanya Federal Meclisi Bundestag, "Aspides" misyonuna destek amacıyla Alman askerlerinin Kızıldeniz’e gönderilmesi yetkisi veren tezkereyi onayladı.

Bir ülke daha açıkladı! Kızıldeniz'e yüzlerce asker gönderiyor

Meclis'te yapılan oylamada 538 milletvekili tezkereye onay verirken, 31 milletvekili karşı oy kullandı, 4 milletvekili de çekimser kaldı.

ALMANYA, KIZILDENİZ'E 700 ASKER GÖNDERECEK

Daha önce Bakanlar Kurulunda kabul edilen tezkereye göre Almanya, misyona bir fırkateyn ve 700 kadar asker ile katkı sağlayacak.

Bir ülke daha açıkladı! Kızıldeniz'e yüzlerce asker gönderiyor

ASPİDES MİSYONU NEDİR?

AB'nin Kızıldeniz'deki "Aspides" misyonu 19 Şubat'ta başlamıştı.

AB Konseyinden 19 Şubat'ta yapılan açıklamaya göre, "Aspides" misyonu yalnızca savunma amaçlı olacak.

Misyon, denizde "durumsal farkındalık" sağlayacak, gemilere eşlik edecek ve olası saldırılara yanıt verecek, Babu'l Mendeb Boğazı ve Hürmüz Boğazı'ndaki ana deniz iletişim hatlarının yanı sıra Kızıldeniz Aden Körfezi, Umman Körfezi ve Basra Körfezi'ndeki uluslararası sularda aktif olacak.

Bir ülke daha açıkladı! Kızıldeniz'e yüzlerce asker gönderiyor

Merkezi Yunanistan'ın Larissa şehrinde olacak misyonu Tuğamiral Vasilios Griparis komuta edecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Adi Yahudi destekçileri sizi
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Elin alamanı nerdenn nereye askerini yoluyor niye husiler Filistin'e destek oluyor diye biz Filistin'e niye asker yada mühimmat desteği yolluyamıyoruz REİS niye
    Cevapla
  • Fahri özcan 2 ay önce Şikayet Et
    Gidinde husiler sizi it gibi avlasın
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider!
    Cevapla
  • Rafik 2 ay önce Şikayet Et
    amerika kitasini işgal eden vahşi haydutlar tüm dünyayi işgal etmeye çalişiyor !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım