İsrail'den yeni katliam saldırısı! Sinsi 'Ezan' planı! Çok sayıda Filistinli öldü

İsrail’in Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde sivillerin sığındığı binaya düzenlediği saldırıda 24 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, camileri hedef alarak ezan seslerini susturmayı hedefliyor.

GİRİŞ 24.02.2024 00:53 GÜNCELLEME 24.02.2024 10:12
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılara aralıksız devam ediyor. Tüm dünyanın tepkisine rağmen sivilleri hedef alan İsrail güçleri, Filistinlilerin sığındığı bir binayı hedef aldı.

24 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde Ebu Zuaiter ailesine ait olduğu öğrenilen binaya düzenlenen saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 24 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıda çok sayıda Filistinli de yaralandı.

İSRAİL'İN HEDEFİ EZAN SESLERİNİ SUSTURMAK

Öte yandan Gazze Şeridi'nin güneyinde yüz binlerce sivilin sığındığı Refah kentini bombalamaya devam eden İsrail ordusu, cami ve kiliseleri hedef alarak bölgedeki ezan ve çan seslerini susturmayı hedefliyor.

İsrail savaş uçaklarının son hedefi Refah'ın orta kesimindeki Şabura Mülteci Kampının en büyük camisi olan Faruk Camii oldu.

Savaş uçaklarının dün gerçekleştirdiği saldırıda yerle bir olan Faruk Camii'nden geriye büyük bir moloz yığını kaldı.

İSRAİL 183 CAMİYİ TAMAMEN YIKTI

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, yaptığı açıklamada, "İsrail işgal ordusu, Gazze'deki soykırım savaşı sırasında 183 camiyi tamamen, 264 camiyi ise kısmen yıktı, ayrıca 3 kiliseyi de hedef aldı." dedi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sefer olsun.israile kan kusturalım.
    Cevapla
  • Selda 2 ay önce Şikayet Et
    Allah ın laneti üzerinize olsun Alçaklar hainler durdurun artık savaşı bunca kan gözyaşı yetmedi mi Allah hepinizi toptan helak etsin
    Cevapla
  • islamın nuru 2 ay önce Şikayet Et
    islam alemi ümmet miş bırakın boş işleri..herkes cebine ümmet olmuş..islamı kullanıp en alttaki insanlar bile makam peşine koşan bi dünyada yaşıyoruz..hepimiz de gazze halkının yanında beş para etmeyiz..Allahtan değilde israşilden abdden korkan müslüğmanlarız..
    Cevapla
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Bu mübarek gece yüzü suyu hürmetine Rabbim Israilive Amerikayi perişan eyle aminn
    Cevapla
  • MaKuS 2 ay önce Şikayet Et
    Ezanlar ki şahadetleri dinimizin temeli , ebediyen Müslüman Yurtlarından eksik olmasın , inlesin , haykırsın İnşâAllâh .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!