Hocalı'da toplu mezar bulundu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Hocalı'da bir toplu mezar bulunduğunu açıkladı.

GİRİŞ 24.02.2024 09:24 GÜNCELLEME 24.02.2024 10:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, 26 Şubat Hocalı katliamının yıl dönümü öncesi yeni bir toplu mezar daha bulunduğunu belirtti.

"ERMENİSTAN CUMHURİYETİ HENÜZ ÖZÜR DİLEMEMİŞTİR"

Hacıyev, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Hocalı'da bir toplu mezar daha bulundu. Belki de 26 Şubat 1992'de işlenen Hocalı soykırımının yıldönümünde, bu isimsiz ve masum sivil kurbanların kalıntılarının bulunması ilahi bir adalettir. Kimlikleri DNA analiziyle belirlenecek. Ermenistan'ın askeri saldırısı sonucunda yaklaşık 4 bin Azerbaycanlının kayıp olduğu düşünülmektedir. Ermenistan, toplu katliama uğrayan Azerbaycanlıların gömüldüğü toplu mezarların yeri hakkında bilgi vermeyi reddetmektedir. Bir devletin uluslararası hukuka aykırı her eylemi, uluslararası hukuk uyarınca o devletin uluslararası sorumluluğunu gerektirir. Ermenistan Cumhuriyeti, Hocalı soykırımı ve Azerbaycan'a yönelik diğer haksız eylemlerden dolayı devlet sorumluluğu taşımaktadır. Ermenistan Cumhuriyeti, 30 yıllık askeri işgal ve özellikle Hocalı soykırımı için Azerbaycan halkından ve devletinden henüz özür dilememiştir."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Bir vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Halen ermenilere onlar da insan gözüyle bakıyor musunuz? Bir gecede toplu şekilde toz olsalar zerre acımam. Zalime merhamet edilmez!
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Delillerin muhafazası video ile uluslararası hukuk kurulu ile saklanması çok önemlidir.
    Cevapla
  • turk 2 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan ermenilerin toplu mezari olacak yakinda insaAllah, bedel agir olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi